Bijeli luk za super zdravlje Bijeli luk za super zdravlje
Okupili smo rijetko poznate činjenice i otkrića o bijelom luku koji će vam pomoći da što bolje razumijete ovu biljku te da vam ona... Bijeli luk za super zdravlje

Okupili smo rijetko poznate činjenice i otkrića o bijelom luku koji će vam pomoći da što bolje razumijete ovu biljku te da vam ona što učinkovitije posluži.

● Sirov, svježe nasjeckan ili samljeven bijeli luk ima najbolji učinak na čovjekovo zdravlje. Ako ne možete podnijeti njegov miris i morate ga skuhati, morat ćete upotrijebiti barem četiri i pol češnja češnjaka kako bi on imao jednaki učinak.

● Iako se bijeli luk ponekad naziva ‘smrdljiva ruža’, zapravo može izliječiti biljku ruže od napada lisnih ušiju. Jednostavno pomiješajte mljeveni češnjak s vodom i dobivenom tekućinom pošpricajte listove ruže.

● Neugodnog zadaha nakon konzumiranja češnjaka riješit ćete se ako popijete limunov sok ili pojedete nekoliko kriški limuna.

● Miris bijelog luka najintenzivniji je nakon što ga nožem usitnimo ili sameljemo.

● Ako bijeli luk nanesemo na rane, one brže zarastaju. Tijekom Prvog svjetskog rata ovu su metodu naširoko koristili britanski vojnici.

● Nasjeckan sirovi bijeli luk, kad ga nježno utrljamo na ciljano područje, može suzbiti prištić. Tajna je u moćnom spoju pod imenom alicin, koji češnjak čini jednim od najboljih antioksidansa među namirnicama.

● Proklijali bijeli luk gubi neke od svojih zdravstvenih prednosti, ali se i dalje može koristiti.

● Jedno istraživanje provedeno na Sveučilištu u Pennsylvaniji pokazalo je da sastojak pod imenom diallyl disulfid u bijelom luku može smanjiti stanice raka crijeva. Drugo istraživanje provedeno na Sveučilištu u Washingtonu pokazalo je da je spomenuti sastojak sto puta učinkovitiji od ostalih antibiotika u smanjivanju probavnih tegoba uzrokovanih bakterijama.

● Koja je idealna količina bijelog luka koja će se pobrinuti za vaše zdravlje? Sveučilište u Marylandu preporučuje dnevnu dozu od dva do četiri grama svježe nasjeckanog luka; 600 do 1.200 mg dnevnog unosa ekstrakta češnjaka; dvije tablete od 200 mg tri puta dnevno ako je riječ o duboko zamrznutom češnjaku; 4 ml dnevno ako govorimo o tekućem ekstraktu luka; 20 ml dnevno tinkture luka ili 0,03 do 0,12 ml tri puta dnevno ako koristite ulje luka.

● Koliko god čudesan bio, bijeli luk ili češnjak ipak nije za svakoga. Trebali bi ga izbjegavati oni koji koriste lijekove za razrjeđivanje krvi jer češnjak potpomaže zgrušavanje krvi. Također, češnjak se ne bi trebao konzumirati prije operacije.

Izvor: net.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0