BiH u Dubailandu, najvećem turističkom projektu na svijetu BiH u Dubailandu, najvećem turističkom projektu na svijetu
Bosna i Hercegovina je postala dio Globalnog sela Dubailanda, najvećeg turističkog projekta na svijetu. Za više od šest miliona posjetitelja godišnje, Dubailand je mjesto... BiH u Dubailandu, najvećem turističkom projektu na svijetu

Bosna i Hercegovina je postala dio Globalnog sela Dubailanda, najvećeg turističkog projekta na svijetu.

Za više od šest miliona posjetitelja godišnje, Dubailand je mjesto opuštanja, zabave, kupovine i velikog izbora jela, gdje je predstavljena i naša zemlja. Naime, Bosanac Fuad Musić otvorio je na odjelu istočnoevropskih zemalja kiosk gdje, između ostale hrane, nudi i bosanski burek.

“Burek je tradicionalna hrana na Balkanu gdje svaka zemlja ima svoj način pravljenja. Ovo je autentična bosanska kuhinja koju poznaju mnogi Bosanci i Hercegovci”, kazao je Musić za portal Gulf News.

Dubailand je smješten na površini od 1,6 miliona kvadratnih metara i iz godine u godinu postaje sve globalniji. Naime, vlasnici restorana, prodavnica odjeće, obuće i kioska dolaze iz različitih zemalja svijeta.

Tako su ove godine svoje mjesto u ovoj svjetskoj turističkoj atrakciji pronašli Malezija, Singapur, Grčka, Bosna i Hercegovina, Južna Koreja, Hong Kong, Brazil, Južna Afrika i Austrija.

Projekt Dubailand zvanično je predstavljen u oktobru 2003. godine. Podijeljen je na šest različitih sekcija od kojih svaka nudi posebno iskustvo za turiste i lokalne građane.

U izgradnju Dubailanda uloženo je više od 20 milijardi dolara.

klix.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0