BiH Turizam: Prvi časopis za promociju sportskog turizma BiH Turizam: Prvi časopis za promociju sportskog turizma
Izlaskom na kioske prvog broja časopisa Moja Avantura, Bosna i Hercegovina je jučer dobila prvi časopis koji će promovisati prirodne ljepote naše zemlje, sportski... BiH Turizam: Prvi časopis za promociju sportskog turizma

Izlaskom na kioske prvog broja časopisa Moja Avantura, Bosna i Hercegovina je jučer dobila prvi časopis koji će promovisati prirodne ljepote naše zemlje, sportski turizama, ali i zdrav način življenja općenito.

Kako je NAP potvrdio Huso Hadžić, direktor Agencije za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, koja izdaje ovaj časopis, riječ je o prvoj publikaciji ove vrste ne samo u BiH već i regionu.

– Bosna i Hercegovina ima najljepše prirodne potencijale u ovom dijelu Evrope. Nažalost, za mnoge od njih ne samo da ne znaju strani turisti,  već i mnogi Bosanci i Hercegovci ne znaju kako lijepa mjesta za odmor i uživanje imamo u našoj zemlji – rekao je Hadžić.

Moja Avantura će izlaziti svaka tri mjeseca, štampa se na visokokvalitetnom papiru, a obrađivat će teme kao što su planinarenje, brdski biciklizam, rafting, alpinizam…

Zdravstveni stručnjaci čitateljima će nuditi savjete za zdrav život, a planinarski vodiči će u svakom broju nuditi prijedloge koje planine, jezera ili rijeke trebaju posjetiti.

Tu su i praktični savjeti kako popraviti bicikl, postaviti šator, oglasnik sporske opreme… 

Ljubitelji bosanskohercegovačke tradicionalne kuhinje također će imati svoj kutak.

Poznavaoci ljekovitog bilja, gljiva i šumskh plodova nudit će savjete kako i gdje potražiti ove prirodne plodove na bh. planinama.

Dio časopisa Moja Avantura je preveden na engleski jezik.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0