Beč proglašen najboljim gradom za život mladih Beč proglašen najboljim gradom za život mladih
Beč je nedavno proglašen najboljim gradom za život mladih te iz godine u godinu privlači sve veći broj studenata kako iz Austrije tako i... Beč proglašen najboljim gradom za život mladih

Beč je nedavno proglašen najboljim gradom za život mladih te iz godine u godinu privlači sve veći broj studenata kako iz Austrije tako i iz cijelog svijeta.

U glavnom gradu Austrije već sada živi i studira preko 160.000 mladih. Kako bi povećao smještajni kapacitet za studente, Grad Beč je odlučio izgraditi još jedan studentski dom.

Moderni dom Base11 je prvenstveno namijenjen studentima likovne, muzičke i drugih umjetnosti i nalazi se u blizini ovih fakulteta i drugih kulturnih institucija kako studenti ne bi morali dugo putovati na predavanja.

Cijeli dom je građen prema potrebama studenata i sadrži tri ateljea i 15 gluhih soba u kojima će muzičari neometano moći vježbati.

U holu i dvorištu doma moći će se organizovati izložbe slika, a eksperimentalni koncept boja domu Base11 daje poseban izgled.

Dom raspolaže sa ukupno 306 soba triju različitih kategorija. To su mini apartmani sa ugrađenom kuhinjom i kupatilom, apartmani za parove kao i maxi apartmani veličine 30 kvadratnih metara, saopćio je Kontaktbiro Grada Beča za Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0