Beč: Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u predbožićno vrijeme Beč: Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u predbožićno vrijeme
Prijestolnica Austrije je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u predbožićno vrijeme. Broj turista u Beču u novembru i decembru već godinama ubrzano raste. Samo... Beč: Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u predbožićno vrijeme

Prijestolnica Austrije je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u predbožićno vrijeme.

Broj turista u Beču u novembru i decembru već godinama ubrzano raste. Samo u jedanaestom i dvanaestom mjesecu 2012. godine Beč je posjetilo šest posto više turista nego u istom periodu 2011. godine.

Zahvaljujući ovim činjenicama Beč u predbožićno vrijeme spada među gradove sa najvišim tržišnim udjelom turizma u Evropi.

Turistička zajednica Grada Beča „Wien Tourismus“ i ove godine računa sa povećanjem broja posjetilaca. Naročito tradicija božićnih sajmova iz godine u godinu privlači sve veći broj turista. U novembru i decembru Beč posjeti oko dva miliona ljudi, a pred Božić najviše posjetilaca dolazi iz Njemačke, Italije, SAD-a i Rusije.

No, kako navode iz bečke turističke zajednice „Wien Tourismus“, pored božićnih sajmova turiste posebno mami predivna moderna i kreativna božićna dekoracija na gradskim ulicama koja je također „odgovorna“ za turistički bum u proteklim godinama.

Upravo ova dekoracija je čest i omiljen fotomotiv mnogih gostiju, saopćio je Kontakt biro Grada Beča u Sarajevu.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0