Baščaršija: Informativne table o porijeklu naziva ulica Baščaršija: Informativne table o porijeklu naziva ulica
 Prva informativna tabla o porijeklu naziva ulica sarajevske Baščaršije postavljena je danas u ovoj historijskoj gradskoj zoni, a u okviru tog projekta bit će... Baščaršija: Informativne table o porijeklu naziva ulica

 Prva informativna tabla o porijeklu naziva ulica sarajevske Baščaršije postavljena je danas u ovoj historijskoj gradskoj zoni, a u okviru tog projekta bit će postavljeno oko 200 ploča.

Svrha natpisa na tablama je da posjetioce Baščaršije informišu o nazivima ulica i o tradicionalnim zanatskim vještinama koje se u njima njeguju čime će se odagnati mnoge nedoumice o porijeklu pojedinih proizvoda koji se mogu naći na ovoj lokaciji.

Aktivnost su inicirali i implementiraju predstavnici Zone unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija, uz podršku Općine Stari Grad, USAID-Sida FIRMA projekta i Sarajevo Navigatora, a s ciljem da na području općine Stari Grad bude unaprijeđena turistička signalizacija vezana za specifične elemente kulturnog i historijskog naslijeđa Baščaršije.

Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0