U Banovićima RMU Planira Zaposliti Još 160 Radnika U Banovićima RMU Planira Zaposliti Još 160 Radnika
Rudnici mrkog uglja (RMU) Banovići d.d. Banovići 2012. godinu okončali su sa oko 1,8 miliona KM dobiti, u decembru je zaposleno 140 radnika, a... U Banovićima RMU Planira Zaposliti Još 160 Radnika

Rudnici mrkog uglja (RMU) Banovići d.d. Banovići 2012. godinu okončali su sa oko 1,8 miliona KM dobiti, u decembru je zaposleno 140 radnika, a slijedi zapošljavanje još 160 radnika, kazao je Munever Čergić, direktor rudnika.

Direktor Čergić kaže da je zadovoljan, tim više, jer su čak osam mjeseci radili u uslovima ozbiljnih problema u pogledu plasmana zbog toga što je blok VI TE ‘Tuzla’ koji troši njihov ugalj, zaustavljen 1. maja 2012.godine.

“Menadžment je u takvim okolnostima pokazao visok stepen sposobnosti da reaguje na promjene, kako u pogledu održavanja kontinuiteta u proizvodnji, tako i kada je riječ o plasmanu određenih količina uglja novim kupcima. Također, moram istaći da smo u decembru zaposlili 140 novih radnika za potrebe direktne proizvodnje”, kaže Čergić.

Upitan o najznačajnijem realiziranom projektu RMU “Banovići” u protekloj godini, Čergić je odgovorio kako je “najznačajni investicioni zahvat svakako nabavka mehanizovanog širokog čela u rudnik ‘Podzemna eksploatacija uglja’,  čija vrijednost premašuje 20 miliona KM.

“Radi se o savremenoj opremi koja će obezbjediti maksimalnu sigurnost rudara i povećati proizvodnju uglja. Ova oprema dopremljena je u Banoviće u decembru protekle godine i januaru ove godine. Posebno bih istakao da smo paralelno uspjeli završiti veoma složen i zahtjevan posao kad je u pitanju realizacija projekta gradnje termoelektrane u Banovićima. Dobili smo okolinsku dozvolu i druge dokumente”, pojasnio je Čergić.

Govoreći o 2013. godini, Čergić je kazao kako će akcenat biti “na završetku realizacije projekta uvođenja mehanizovanog širokog čela u jamu čija ugradnja počinje najkasnije do prve polovine maja što će rezultirati povećanjem proizvodnje i zapošljavanjem novih 160 radnika.”

“Za potrebe površinske eksploatacije uglja nabavit ćemo dva damper kamiona i jedan hidraulični bager. Jedan od ključnih ciljeva i zadataka u ovoj godini svakako je iznalaženje strateškog partnera za gradnju TE Banovići i završetka izrade idejnog projekta Fabrike cementa u Banovićima”, kaže Čergić.

PS

anes.h

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0