Banja Luka: “Ljeto na Vrbasu” Banja Luka: “Ljeto na Vrbasu”
Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović otvorio je turističko-sportsku i kulturno-zabavnu manifestaciju “Ljeto na Vrbasu”, u okviru koje je danas održano takmičenje u skokovima sa... Banja Luka: “Ljeto na Vrbasu”

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović otvorio je turističko-sportsku i kulturno-zabavnu manifestaciju “Ljeto na Vrbasu”, u okviru koje je danas održano takmičenje u skokovima sa mosta. Gavranović je rekao da su glavna atrakcija …

… ove manifestacije skokovi sa Gradskog mosta u rijeku Vrbas, koji se održavaju već 30 godina.

“Manifestacija `Lleto na Vrbasu` traje 60 godina, ali je mijenjala karakter i sadržaje. Ove godine imaćemo priliku da uživamo i u trci čuvenih dajak čamaca, kajak čamaca, kotlićijadi, sportskom ribolovu i brojnim događajima zabavnog karaktera na Vrbasu i oko njega”, rekao je Gavranović.

On je istakao da grad stoji iza ove manifestacije i da će njeni sadržaji biti obogaćeni i osmišljavani.

“Rijeka Vrbas je značajan privredni i turistički resurs”, istakao je Gavranović.

Direktor Turističke organizacije Banja Luka Ostoja Barašin rekao je da je ove godine poseban značaj dat jubileju – 60 godina manifestacije “Ljeto na Vrbasu”, te da će u ponedjeljak, 15. jula, tim povodom biti upriličena izložba fotografija, promocija filma i predstavljena publikacija.

On je naveo da će narednog vikenda biti organizovani atraktivni sadržaji, trke dajak i kajak čamaca, izbor najljepšeg čamca, kotlićijada, nastupi ronilaca i spasilaca, kao i tradicionalna rafting regata na Vrbasu.

“Ljeto na Vrbasu” organizuje Turistička organizacija grada Banja Luka, a ove godine je prvi put organizovan i eko-festival pod nazivom “Dani Vrbasa”.

Izvor: SRNA

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0