Bajkovito selo u Holandiji sa romantičnim kanalima umjesto puteva Bajkovito selo u Holandiji sa romantičnim kanalima umjesto puteva
Za sve one koji maštaju o mirnijem životu, idilično selo Gijeton u Holandiji bio bi izbor bez greške. Ovo seoce specifično je po tome... Bajkovito selo u Holandiji sa romantičnim kanalima umjesto puteva

Za sve one koji maštaju o mirnijem životu, idilično selo Gijeton u Holandiji bio bi izbor bez greške. Ovo seoce specifično je po tome što umjesto puteva ima kanale.

Romantične kućice sa cvjetnim baštama premrežene su kanalima dužine šest i po kilometara.

Sudeći po fotografijama, nije ni čudo što je posljednjih godina Gijeton postao prava turistička atrakcija, pa je i prozvan holandskom Venecijom.

Selo se može obići u različitim turama, a najpopularnija je vožnja čamcima iz kojih se uživa u rustičnom šarmu ovog bajkovitog mjesta.

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=6eTCI62FTEU” width=”620”]

Vijesti.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *