“Bajka koju idiot priča” na sceni Kamernog teatra 55 “Bajka koju idiot priča” na sceni Kamernog teatra 55
Na sceni Kamernog teatra 55 u petak, 28. marta, u Sarajevu premijerno će biti izvedena predstava “Bajka koju idiot priča” po tekstu Lane Bastašić... “Bajka koju idiot priča” na sceni Kamernog teatra 55

Na sceni Kamernog teatra 55 u petak, 28. marta, u Sarajevu premijerno će biti izvedena predstava “Bajka koju idiot priča” po tekstu Lane Bastašić u režiji Emira Kapetanovića

Pobjednički tekst Lane Bastašić na takmičenju za najbolju bh. dramu govori o mladiću koji se budi na onom svijetu i susreće sa skoro istim stvarima kao na ovom. Prilaze mu različite ideologije, suprotne jedna drugoj, ali koje se slažu u jednom, da on mora nekome da pripada. On pokušava da se tome odupre.

Na današnjoj pres-konferenciji o predstavi su govorili reditelj Emir Kapetanović, te glumci Dragan Jovičić, Zana Marjanović, Vanesa Glođo, Admir Šehović,Moamer Kasumović.

Kapetanović je ovu predstavu nazvao “bajkom za odrasle”.
Kako kaže u predstavi glumci neće patiti i rezati vene, nego će iako se govori o sadašnjosti ipak tražiti neku alternativu , sretniji kraj kojem svi težimo.

Zana Marjanović smatra da ova predstava kroz priču koja je na izgled mala nosi značajnu poruku a to je da je svako pojedinačno odgovoran da bude bolje.

Glavna uloga u predstavi pripala je mladom Admiru Šehoviću, kojem je to ujedno i prvo teatarsko iskustvo, i koji se ovom prilikom zahvalio na ukazanom povjerenju.

 

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0