Ambasador Francuske u BiH pobijedio na biciklističkoj utrci na Bjelašnici Ambasador Francuske u BiH pobijedio na biciklističkoj utrci na Bjelašnici
 Biciklistička utrka ”Bjelašnica mountain bike cross 2013” održana je jučer na Bjelašnici. Na ovogodišnjoj, drugoj utrci, učestvovalo je 45 takmičara iz BiH i zemalja... Ambasador Francuske u BiH pobijedio na biciklističkoj utrci na Bjelašnici

 Biciklistička utrka ”Bjelašnica mountain bike cross 2013” održana je jučer na Bjelašnici. Na ovogodišnjoj, drugoj utrci, učestvovalo je 45 takmičara iz BiH i zemalja regiona.

Osim Bišćana i Slovenaca koji su prešli najduži put da bi učestvovali na ovoj manifestaciji, mjesto na startnoj poziciji zauzeo je i ambasador Francuske u BiH Roland Gilles koji je prvi prešao stazu od 25 kilometara.  Na ovogodišnjoj utrci učestvovali su takmičari iz različitih brdsko-biciklističkih klubova iz cijele BiH i zemalja regiona.  Stazu u dužini od 25 kilometara, čiji je start bio na Babinom dolu, a cilj u selu Lukomir prvoplasirani Gilles je savladao za jedan sat i četiri minute.

Drugoplasirani i trećeplasirani su bili predstavnici klubova iz Bihaća i Sarajeva. Gilles je ovu manifestaciju ocijenio kao projekt od izrazitog značaja za kulturu, turizam i tradiciju BiH.  Organizator ovog projekta je Udruženje ”Metamorfoza” iz Sarajeva.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0