Albert Einstein: Mašta je važnija od znanja Albert Einstein: Mašta je važnija od znanja
Albert Einstein je jedan od najvećih umova ljudske historije koji je iza sebe čovječanstvu ostavio mnogo naučnih dostignuća, ali i praktične životne savjete koji... Albert Einstein: Mašta je važnija od znanja
Albert Einstein je jedan od najvećih umova ljudske historije koji je iza sebe čovječanstvu ostavio mnogo naučnih dostignuća, ali i praktične životne savjete koji mnogima pomažu da organizuju svoj život i postanu mnogo korisniji članovi ljudske zajednice.
  • “Svako je genijalac. Međutim, ako prosuđuješ ribu na osnovu njene sposobnosti da se penje uz drvo ona će cijeli život provesti u ubjeđenju da je glupa”, rekao je Einstein jedne prilike.
  • Einstein jednom prilikom rekao kako nema neke posebne talente, ali je jako radoznao. “Nastojte da ne budete uspjeh, već da stvorite vrijednost”, jedna je od poruka Alberta Einsteina.
  • Prema Einsteinu “mašta je sve. Ona je pregled svih nadolazećih životnih atrakcija. Mašta je važnija od znanja”, a “svaki muškarac koji vozi pažljivo dok ljubi prelijepu djevojku jednostavno ne obraća pažnju na taj poljubac koliko bi trebalo”.
  • “Svaka budala može nešto da zna. Poenta je u razumijevanju stvar, a najljepše iskustvo koje možemo imati je ono misteriozno”, neke su od misli Einsteina, koji smatra i da “u središtu teškoća leži prilika”.
  • U nekima od poruka i savjeta Einsteina stoji i da je “intuitivni duh sveti dar, a racionalan duh je vjerni sluga. Mi smo stvorili društvo koje slavi slugu, a zaboravlja sveti dar”, dok je “životna tragedija ono što umre u čovjeku dok je živ”.
  • Jedna od poruka velikog naučnika je “naučite pravila i onda ćete igrati bolje”, a mjera inteligencije je sposobnost čovjeka da se promijeni”.
  • Albert Einstein je često pominjao i da je malo onih koji vide svojim očima i osjećaju svojim srcem.
 Izvor: Anadolija

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0