Adnan Fazlagić: Kažu mi da sam medicinski fenomen, a ja samo imam volju za životom Adnan Fazlagić: Kažu mi da sam medicinski fenomen, a ja samo imam volju za životom
Samostalni sindikat uposlenika javnih RTV servisa u julu je pokrenuo humanitarnu akciju “Srce za Fazlu”, kojom se prikupljaju sredstva za transplantaciju srca za rukovodioca... Adnan Fazlagić: Kažu mi da sam medicinski fenomen, a ja samo imam volju za životom

Samostalni sindikat uposlenika javnih RTV servisa u julu je pokrenuo humanitarnu akciju “Srce za Fazlu”, kojom se prikupljaju sredstva za transplantaciju srca za rukovodioca Prodajno-razvojnog centra Federalne televizije Adnana Fazlagića.

Popularni Fazla u noći s 11. na 12. decembar 2009. godine imao je najteži oblik infarkta, nakon  kojeg mu se snaga srca svela na minimum neophodan za život.

Iako su prognoze u početku bile loše, nakon mjeseci borbe ukazana mu je prilika da nastavi normalan život.

U Centru za srce KCU u Sarajevu implementiran mu je ICD (kardioverter defibrilator), preventivni uređaj od srčanog zastoja, a ljekari u KCU Ljubljana spremni su mu osigurati novo srce i obaviti transplantaciju po dostavljanju garancije da su osigurana sredstva za pokrivanje bolničkih troškova.

– Prognoze su u početku bile loše. Rok za koji se vjerovalo da će mi srce izdržati davno je istekao, a danas mnogi smatraju da sam medicinski fenomen. Mislim da je to samo snaga volje i želja za životom. S novim srcem mogao bih poživjeti još ovoliko, to mi je dalo dodatnu želju za borbom – kazao je Fazlagić na današnjoj konferenciji za medije.

Srce je najskuplji organ za transplantaciju, podaci su isprva ukazivali da je za taj operativni zahvat potrebno od 600.000 do 800.000 eura, ali ispostavilo se da Fazlagić može obaviti transplantaciju u Sloveniji za 87.500 eura, koliko iznose troškovi hospitaliziranja.

Nakoliko dana kasnije započela je akcije u koju se odmah uključio Samostalni sindikat uposlenika javnih RTV servisa, a zatim i drugi mediji.

Do danas finansijsku pomoć pružili su brojni Fazlagićevi prijatelji, kolege, poznanici i nepoznati ljudi, te je nakon te pomoći iznos koji je sada potreban za operaciju gotovo upola manji, odnosno 47.000 eura.

Zainteresirani za pomoć Adnanu Fazlagiću Fazli mogu to učiniti na sljedeće načine:

Adnan Fazlagic

UniCredit banka
3389002588717774 – uplate u KM
40010480101 – uplate u EUR i drugim valutama

Za uplate iz inozemstva potrebno je uz devizni račun navesti:
IBAN BA 39 3386 9028 7700 8669
SWIFT: UNCRBA22

Humanitarni brojevi:
BHT – 090 291 028
HT Mostar – 092 890 851
Cijena poziva iznosi 2 KM

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0