9 Korisnih Stvari Koje Možete Uraditi Acetonom! 9 Korisnih Stvari Koje Možete Uraditi Acetonom!
Ne služi samo za sređivanje damskih noktiju. Njime možete čak i da očistite tastaturu od kompjutera! Ako mislite da aceton služi jedino za manikir,... 9 Korisnih Stvari Koje Možete Uraditi Acetonom!

Ne služi samo za sređivanje damskih noktiju. Njime možete čak i da očistite tastaturu od kompjutera!

Ako mislite da aceton služi jedino za manikir, varate se. Postoji dosta načina da upotrebite ovu žensku potrepštinu, a mi vam donosimo devet. Možda vi znate još neku svrhu? Obavezno dopišite u komentaru!

Uklonite mrlje sa porcelana – Istrljajte umrljane površine acetonom, a zatim ispolirajte kuglicom vate.

Uklonite mrlje od mastila – acetonom uklonite sa kože vodootporno mastilo. Umrlljane površine očistite acetonom na kuglici, vate a zatim isperite sapunom i vodom.

Uklonite farbu sa prozora – U dobro provjetrenoj prostoriji nanesite aceton na mjesta na prozoru umrljana farbom. Ostavite da djeluje nekoliko minuta prije nego što umrljana mjesta istrljate krpom. Na kraju ih prebrišite vlažnom krpom, piše Ženski kutak.

Skinite naljepnice sa stakla – Acetonom za skidanje laka za nokte uklonite naljepnicu i očistite mjesto na kom je bila zaljepljena.

Očistite sat – Acetonom uklonite manje ogrebotine sa površine sata, ako je površina sata od nelomljive plastike, utrljajte aceton sve dok ogrebotine ne nestanu ili postanu manje upadljive.

Uklonite super ljepilo – Super ljepilo se zadržava na svim površinama, kao i na vašoj koži. Nemojte ga guliti sa prsta jer tako lako možete oguliti i kožu. Umjesto toga natopite kuglicu vate acetonom i prevucite ga preko umrljanog mjesta dok super ljepilo ne nestane.

Očistite lakovane cipele – Izgled lakovanih cipela, kao i bijele ili svjetle obuće, narušavaju brazde od nošenja. Te brazde nestaće ukoliko ih energično ali pažljivo protrljate mekom krpom ili papirnim ubrusom natopljenim acetonom. Prebrišite obuću vlažnom krpom.

Očistite tastaturu računara – Tastaturu računara možete očistiti acetonom i starom četkicom za zube. Nanesite aceton na četkicu i njom blago protrljajte tastaturu.

Razrijedite tečni korektor – Razrijedite tečni korektor ili stari lak za nokte tako što ćete u njega sipati malo acetona. Sipajte nekoliko kapi acetona u flašicu i protresite. Po potrebi ponovite postupak.

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0