8 Stvari Koje Će Vam Pomoći Da Se Osjećate Bolje 8 Stvari Koje Će Vam Pomoći Da Se Osjećate Bolje
Ne morate poduzimati radikalne mjere da vam život bude ljepši… 1. Provedite jedan sat dnevno šetajući bez ikakvog cilja Kada ste posljednji put bezbrižno... 8 Stvari Koje Će Vam Pomoći Da Se Osjećate Bolje

Ne morate poduzimati radikalne mjere da vam život bude ljepši…

1. Provedite jedan sat dnevno šetajući bez ikakvog cilja

Kada ste posljednji put bezbrižno i neplanski izašli iz kuće u šetnju, s jedinim ciljem uživanja u prirodi? Ako se ne sjećate, pravo je vrijeme da počnete. Otiđite do obližnjeg parka, sjednite na klupu i promatrajte ptice. I drveće. I oblake. I cvijeće. Priroda je divna!

2. Slušajte prijatelje

Ne, ne mislimo na slušanje putem mobitela. Nađite se s prijateljima, razgovarajte i doista slušajte jedni druge. Zaboravite na mobitel, zaboravite na druge ljude oko vas, zaboravite na sve. Pozorno slušanje i promatranje lica vaših prijatelja tijekom razgovora, učinit će vas bliskijima i komunicirat ćete bolje.

3. Naučite kuhati

Ne možete se zauvijek oslanjati na roditelje, partnera ili prijatelje koji vas iz sažaljenja redovito zovu na ručak i večeru. Krenite od jednostavnih jela ka onim kompliciranijim. Jednom kada se malo pozabavite kuhanjem, shvatit ćete da je zapravo jako jednostavno i zabavno.

4. Vodite dnevnik snova

Mnogi se psihoterapeuti slažu da snovi mnogo otkrivaju o nama, našim osjećajima i onome što proživljavamo. Kako vam snovi ne bi pobjegli, imajte kraj kreveta dnevnik u koji ćete zabilježiti snove čim se probudite, dok su još svježi. A onda ih uz jutarnju kavicu možete analizirati. Tako ćete još bolje razumjeti sebe.

5. Čitajte

Čitanje knjiga razvija imaginaciju, potiče inspiraciju, obogaćuje vaš rječnik i opušta vas. Možete li poželjeti išta bolje?

6. Obnovite staro prijateljstvo

Neka su prijateljstva s razlogom u prošlosti, no ima i onih kojima se jednostavno dogodio život. Povežite se s osobom s kojom ste se obožavali družiti i za koju vas vežu samo lijepa sjećanja. Barem danas u svijetu Interneta to više nije problem. A možda steknete novog starog najboljeg prijatelja.

7. Svakog se dana čujte s obitelji

Možda nemate svaki dan nekih novosti za podijeliti, no nazovite tek tako da se čujete. Dobri odnosi i održavanje kontakta značit će vam mnogo, a još više njima.

8. Izradite kolaž

Znamo da su Facebook i Instagram zabavni i cool i prigodni, no nema ništa bolje od dobrog starog prekopavanja razvijenih fotografija i uspomena. Uokvirite najdraže fotografije, izradite kolaž ili foto-knjigu i uživajte u lijepim uspomenama koje možete vidjeti i opipati.

Izvor:cafe.ba

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0