8 brzih lijekova za loše raspoloženje 8 brzih lijekova za loše raspoloženje
Jesen je razdoblje tranzicije i privikavanja na drugačiji stil života od ljetnih godišnjih odmora, a obično se i druge važne promjene (polazak djeteta u... 8 brzih lijekova za loše raspoloženje

Jesen je razdoblje tranzicije i privikavanja na drugačiji stil života od ljetnih godišnjih odmora, a obično se i druge važne promjene (polazak djeteta u školu, početak tečaja, usavršavanja) odvijaju u ovom razdoblju godine. Stoga nije čudno da ćete se u pojedinim danima, ako se niste dobro spremili osjećati potišteno, bezvoljno i bez energije, a takvo raspoloženje snižava imunitet, što vodi do bolesti. Da biste na vrijeme prekinuli lanac i izbjegli razbolijevanje poslušajte sljedeće savjete.

Nazovite mamu

Možete poslati tisuće mailova ili poruka, ali ništa vam neće popraviti raspoloženje kao mamin glas ili nekog drugog člana obitelji. To je zbog toga što ugodni zvukovi smanjuju napetost, dok s druge strane neželjena buka podiže krvni tlak, razinu kortizola (hormona stresa) i s vremenom može uzrokovati i srčana oboljenja.

Jedite žestoko

Začinjena ili vruća hrana može podići temperaturu u tijelu, što opušta tijelo. Ako pomislite kako vas hvata potištenost posegnite za vrućim čajem od đinđera, otiđite u saunu ili priredite toplu kupku. Povišenje tjelesne temperature smanjuje napetosti u mišićima, mijenja navike mozga i u krajnjoj liniji popravlja raspoloženje.

Ljuljajte se

Jeste li se ikad zapitali zašto baka izgleda tako sretno u stolcu za ljuljanje? Ljuljanje je prirodni način za opuštanje tijela. Ritmičke kretnje dopuštaju mozgu da se opusti i usporavaju frekvenciju srca.

Napudrajte se

Nakon tuširanja pospite tijelo dječjim puderom ili nekim dječjim proizvodom jačeg mirisa. Zbog čega? Miris dječjeg pudera može pobijediti loše raspoloženje i pobuditi osjećaj sigurnosti i udobnosti kažu neurolozi.

Napravite pauzu 4 puta dnevno

Petominutne pauze 4 puta dnevno (ukupno 20 minuta) su magična brojka tvrde psihijatri Medicinskog centra u New Yorku. Kažu kako uz pomoć te formule možete smanjiti razinu stresa za oko 50 posto. Najvažnija je pauza nakon buđenja.

Pričajte šale

Naučite nešto od muškaraca. Što se više smijete to je teže držati se loših osjećaja. Smijeh šalje mozgu pozitivne signale, a mozak izvraća popravljenim raspoloženjem.

Nosite pastelne boje

Možda mislite kako vedri tonovi poput narančaste, žarko crvene ili žute energiziraju tijelo, ali oni zapravo mogu potaknuti agresiju jer su pretjerano stimulativni. Topliji tonovi imaju njegujući i umirujući učinak.

Ubrzajte otkucaje srca

Deset minuta ili više aerobne tjelovježbe otjerat će loš osjećaj. 10 minuta umjereno jake tjelovježbe najviše popravlja vaše raspoloženje. Ako pretjerujete u tjelovježbi to vas neće učiniti sretnijima unatoč uvriježenom mišljenju.

Izvor: CoverMagazin

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0