7 vježbi za jutarnje istezanje 7 vježbi za jutarnje istezanje
Neistezanje je jedan od glavnih razloga osjećaja umora i lijenosti kod jutarnjeg buđenja. Kako bi imali više energije prilikom jutarnjeg ustajanja, a i kako... 7 vježbi za jutarnje istezanje

Neistezanje je jedan od glavnih razloga osjećaja umora i lijenosti kod jutarnjeg buđenja. Kako bi imali više energije prilikom jutarnjeg ustajanja, a i kako bi spriječili povrede donosimo vam 7 brzih i jednostavnih vježbi istezanja.

Istezanje listova

Koristeći se zidom ili stolicom postavite petu noge dok su vam koljena prava. Lagano se naginjite naprijed prema zidu ili stolici. Uradite 3-5 serija uz zadržavanje položaja 30 sekundi. Redovnim istezanjem listova možete olakšati bolove u stopalu, cjevanici, kukovima i koljenu, te također zaštititi Ahilovu tetivu.

 Istezanje kvadricepsa

Stanite uspravno uz poravnata stopala i kukove, i podignite jednu nogu unazad držeći je rukom za prednji dio stopala. Držite koljena poravnatim i tijelo uspravnim. Odradite 3-5 serija uz zadržavanje položaja 30 sekundi. Uradite vježbu za obje noge. Istezanje kvadricepsa može pomoći kod bolova u koljenima i leđima, poboljšati cirkulaciju i smanjiti stres.

Istezanje ramena

Istežite ramena tako što ćete prebaciti ruku preko prsa dok ćete drugom rukom pritiskati ruku što bliže prsima. Istezanjem ramena poboljšavate fleksibilnost i pokretljivost tijela. Odradite 3-5 serija uz zadržavanje položaja po 30 sekundi za obje ruke.

Istezanje tricepsa

Prebacite ruku preko glave i povijte u laktu tako da rukom dirate suprotno rame.  Koristite suprotnu ruku kako bi dodatno pritisnuli ruku koju istežete. Vježbu odradite sa obje ruke po 3-5 serija zadržavajući položaj 30 sekundi. Iako se radi o maloj mišićnoj grupi, triceps je pomoćni mišić za bicepse i ramena, te je važan za njihovu fleksibilnost i pokretljivost.

Trkačko istezanje

 Sjedite na pod i jednu nogu povijte prema sebi dok je druga noga ispružena ispred vas. Nagnite se naprijed i pokušajte rukama dohvatiti stopala. Ukoliko ne možete dohvatiti stopalo, onda se naginjite dok ne osjetite zatezanje zadnje lože. Odradite 3-5 serija uz zadržavanje položaja 30 sekundi.Ovaj vid istezanja može pomoći kod bolova u kukovima i koljenima.

Leptir istezanje

Sjednite na pod i povijte obje noge ispred sebe tako da poravnate stopala i pete da se dodiruju. Lagano laktovima stvarajte pritisak na butine dok ne osjetite istezanje u predjelu prepona. Odradite 3-5 serije uz zadržavanje položaja od 30 sekundi. Ovo istezanje pobošljava fleksibilnost u kukovima i butinama.

Bočno istezanje stojeći

Stojeći uspravno prebacite jednu ruku bočno preko glave dok je drugom rukom povlačite i lagano se naginjete u istu stranu. Vježbu ponovite 3-5 serija uz zadržavanje položaja 30 sekundi sa obje ruke. Ovaj vid istezanja štiti mišiće stomaka, donjeg dijela leđa i kičmu. Također stimuliše probavni trakt.

Izvor: workout.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0