7 načina da iskoristite dogorjele svijeće 7 načina da iskoristite dogorjele svijeće
Ove zime velika je vjerojatnost da ćete zapaliti mnoštvo svijeća, bilo zbog zabave, ambijentalnog ugođaja ili povremenog nestanka struje. Ovo također znači da ćete... 7 načina da iskoristite dogorjele svijeće

Ove zime velika je vjerojatnost da ćete zapaliti mnoštvo svijeća, bilo zbog zabave, ambijentalnog ugođaja ili povremenog nestanka struje.

Ovo također znači da ćete imati mnoštvo dogorjelih ostataka svijeća, no umjesto da ih proglasite neupotrebljivima i bacite u smeće možete ih prenamijeniti u izrazito korisne stvari.

1. Lubrikant

Vosak je odličan lubrikant za određene projekte, primjerice za ladice koje zapinju. Problematične dijelove natrljajte ostatkom voštane svijeće kako biste ublažili rubove, odnosno da možete otvoriti ladice bez njihovog zapinjanja. Vosak također možete upotrijebiti za patente koji zapinju.

2. Nove svijeće

Ostaci voštanih svijeća s lakoćom se mogu otopiti i pretvoriti u nove svijeće, a za ovaj mali projekt ne morate biti poseban stručnjak. Na laganoj vatri u posudi zagrijte ostatke voštanih svijeća kako bi se one otopile u jednu tekućinu koju je zatim potrebno uliti u prethodno pripremljeni kalup za izradu svijeća.

3. Ljepilo za svijeće

Znate kako nove svijeće uvijek budu nestabilne kada ih stavite u svijećnjak? Iako premaleni da bi pružili dovoljno svjetla, iz ‘umirućih’ ostataka voštanih svijeća i dalje se može iscijediti pokoja kap voska koja će novu svijeću zalijepiti za predviđeno mjesto.

4. Sredstvo za potpalu

Ako vam nedostaje sredstvo za potpalu, uronite borovu šišku u rastopljeni vosak i pustite da se suši. Šiške mogu biti iskorištene u dekorativne svrhe sve dok vam ne zatreba sredstvo za potpalu.

5. Farbanje tkanina

Nekoliko kultura koristilo je vosak u procesu farbanja tkanina. Sve što vam je potrebno za ovaj projekt su boja za tkanine, tkanina te ostatak voštane svijeće kojom je na tkanini potrebno iscrtati oblike kako bi se dobio zanimljiv dizajn. Boja će na tom mjestu biti manje intenzivna, pa ćete dobiti vesele, šarene tkanine.

6. Premaz za kožu

Vosak je jedan od najstarijih materijala koji se koristio u održavanju kožnih predmeta. Svoje kožne cipele jednostavno u nekoliko slojeva premažite voskom kako bi one postale otpornije i ljepše izgledale.

7. Zaštitite svoje pošiljke

Kako biste osigurali to da će vašu pošiljku otvoriti osoba kojoj je namijenjen, rubove pisma premažite voskom koji će ga dodatno zapečatiti i držati sigurnim čak i ako se nađe na kiši.

Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0