50 umjetnika u Kalesiji na likovnoj koloniji “Džafići 2012” 50 umjetnika u Kalesiji na likovnoj koloniji “Džafići 2012”
Malim ZILIK-om i likovnom radionicom u tehnici crtež, koju će voditi Hrvoje Dumančić, u Dječjem domu Vladimir Nazor 21. siječnja počet će tradicionalna Zimska... 50 umjetnika u Kalesiji na likovnoj koloniji “Džafići 2012”

Malim ZILIK-om i likovnom radionicom u tehnici crtež, koju će voditi Hrvoje Dumančić, u Dječjem domu Vladimir Nazor 21. siječnja počet će tradicionalna Zimska likovna kolonija. Sve je spremno za četrdeseti, jubilarni susret, koji će ove godine do 25. siječnja ponuditi više sadržaja. Organizatori su pripremili i neke druge novine.

– Svečano otvorenje bit će 21. siječnja u 19.30 sati u velikoj dvorani Gradskog kazališta Zorin dom. Tom će prilikom nastupati i Ivana i Marija Husar, Karlovački oktet, klapa Furešti, Baletni studio Zorin doma, Cicibani… U bočnoj dvorani bit će otvorena izložba Vasilija Josipa Jordana.

Osim drugačijeg i bogatijeg otvorenja pripremili smo i više radionica. Umjesto jedne, koja se obično održavala u jutarnjem i popodnevnom terminu, sada će usporedo u utorak i četvrtak umjetnici s djecom raditi u dvije tehnike – najavila je ravnateljica Dječjeg doma Vladimir Nazor Maja Vučinić Knežević.

Tako će djece iz gotovo svih hrvatskih domova, učenici karlovačkih osnovnih i srednjih škola stvarati u kombiniranoj tehnici, kolažu, monotipiji, kolažu… To će im pokazati Marina Bauer, Marina Stoponja, Ivan Gregov, Ivica Kiš i Leon Zakrajšek.

Dolazi i Felix

Zanimljivo je i da će sudionici ovogodišnje zimske kolonije imati priliku naučiti i osnove karikature što će im dočarati Srećko Puntarić Felix i Milan lekić Lex.

– Teško je prognozirati koliko će biti sudionika. Svake ih je godine sve više, a ukoliko se nastavi ovakvo vrijeme i snijeg će imati važnu ulogu. No, potrudili smo se da ponudimo mnoštvo sadržaja povodom zajedničkog druženja i stvaranja umjetnika s djecom – rekla je ravnateljica.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0