5 Tajni Dobrog Raspoloženja, Da Vam Svaki Dan Počne I Završi Sa Osmijehom 5 Tajni Dobrog Raspoloženja, Da Vam Svaki Dan Počne I Završi Sa Osmijehom
Kako da vam svaki dan počne i završi se osmijehom… 1. Povežite se  Sa porodicom, prijateljima, kolegama i komšijama. Razmena energije veoma je bitna... 5 Tajni Dobrog Raspoloženja, Da Vam Svaki Dan Počne I Završi Sa Osmijehom
Kako da vam svaki dan počne i završi se osmijehom…

1. Povežite se 

Sa porodicom, prijateljima, kolegama i komšijama. Razmena energije veoma je bitna kako bismo se osjećali dobro. Sa ljudima koje viđate svaki dan stvorite prijateljske odnose kako biste uvijek imali kome da se poverite, izjadate ili sa kim da podelite sreću.

2. Budite aktivni 

Idite u šetnju ili na trčanje. Vozite bicikl ili rolere. Igrajte se! Fizička aktivnost čini da se osjećamo dobro. Pronađite onu koja najviše odgovara vašoj kondiciji, godinama i uslovima i uživajte. Nemojte dozvoliti da vam loše vrijeme, glavobolja ili nešto treće bude izgovor kada vas mrzi da se pokrenete.

3. Posmatrajte svijet oko sebe 

Setite se kada ste bili dijete i sve što se dešavalo oko vas privlačilo vam je pažnju i budilo radoznalost. Dok idete na posao, šetate ili sjedite na kafi sa prijateljima, nemojte se fokusirati samo na to što radite već razgledajte okolo i primijetićete kako je na primjer divna boja lišća u jesen ili kako neobično lijepo nebo izgleda u sumrak. Tako ćete naučiti da uživate u trenutku i obogatiti svoj duh.

4. Učite 

Probajte nešto novo! Upišite kurs vajanja koji već duže vrijeme planirate, a stalno odlažete. Nemojte se plašiti da eksperimentišete u kuhinji kada kuvate. Izađite u klub u koji nikad niste išli ili probajte da sami popravite bicikl. Šta god vam padne na pamet, a nikad niste radili, probajte, nemate šta da izgubite.

5. Pomažite 

Uradite nešto lijepo za prijatelje ili stranca kome je potrebna pomoć. Ako imate vremena i prilike, volontirajte u nekom humanitarnom udruženju. Odvojite staru odjeću i odnesite u dom za nezbrinutu djecu. Kada vidite promrzlu kucu na ulici, nemojte okretati glavu već joj pomozite, nahranite je i, ako možete, sklonite na sigurno. Pomažući onima kojima je pomoć potrebna – pomažemo i sebi.

Izvor: Cosmopolitan.rs

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0