5 načina da preokrenete neproduktivan u produktivan radni dan 5 načina da preokrenete neproduktivan u produktivan radni dan
U nekim danima se probudite rano ujutro, napravite tonu posla prije ručka i uvečer imate osjećaj kao da ste taj dan maksimalno iskoristili. Za... 5 načina da preokrenete neproduktivan u produktivan radni dan

U nekim danima se probudite rano ujutro, napravite tonu posla prije ručka i uvečer imate osjećaj kao da ste taj dan maksimalno iskoristili.

Za većinu ljudi takvi su dani češće iznimka nego pravilo. Možda baš ovo čitate usred neproduktivnog dana… Možda ste malo zakasnili na posao, proveli jutro u odgađanju, trebali riješiti tisuću sitnih, ali hitnih poslova ili vas je jednostavno nešto prekidalo svakih 5 minuta. Ako vam se čini da vam dan curi kroz prste, možda vam sljedeći savjeti mogu pomoći u tome da neproduktivan dan pretvorite u jedan potpuno ispunjavajući.

Zaustavite se i razmislite

Najčešće su nam dani neproduktivni zbog toga što obavljamo zadatak za zadatkom kako se pojavljuju. To je općenito neučinkovit način rada. Tada se najčešće obavljaju poslovi niskog prioriteta jer su najjednostavniji i najočitiji. Kada imate osjećaj neproduktivnog dana, zaustavite se na pet minuta. Zatvorite email program i preglednike. Razmislite što danas želite postići? Jeste li na dobrom putu?

Posložite zadatke po prioritetima

Zapišite poslove koje biste danas voljeli napraviti i posložite ih po važnosti. Možda bi bilo dobro u popis uvrstiti i neku obvezu koju već dugo odgađate, primjerice telefonski poziv, upisivanje na neki tečaj ili seminar i sl.

Eliminirajte distrakcije maksimalno

To će možda značiti da ćete morati potpuno isključiti email alarm, mobitel, odgoditi kavu s kolegicama ili nešto slično.

Kritički pogledajte na dan

Kada se nalazite usred neproduktivnog dana nemojte gubiti vrijeme i energiju na osjećaj krivnje. Na njega pogledajte kao na priliku da naučite nešto o uvjetima u kojima funkcionirate najbolje.

Pokušajte pronaći odgovore na ova pitanja:

Kada su stvari krenule u krivom smjeru?
Što me je omelo?
Što sam trebao učiniti drugačije?
Što bi mi pomoglo da vratim fokus?

Nema ništa loše u pogreškama, one su odlične prilike pomoću kojih možemo eliminirati stvari koje ne idu u našu korist.

Tekst u cjelosti prenesen sa: Covermagazin.com

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *