40 Novih Radnih Mjesta: Tvornica Higijenskih Proizvoda U Grudama! 40 Novih Radnih Mjesta: Tvornica Higijenskih Proizvoda U Grudama!
Jedna od najuspješpnijih bh. kompanija Violeta krenula je u izgradnju tvornice za proizvodnju higijenskih proizvoda za njegu tijela te tečnih deterdženata u Grudama. Kako... 40 Novih Radnih Mjesta: Tvornica Higijenskih Proizvoda U Grudama!

Jedna od najuspješpnijih bh. kompanija Violeta krenula je u izgradnju tvornice za proizvodnju higijenskih proizvoda za njegu tijela te tečnih deterdženata u Grudama.

Kako je kazao  Petar Ćorluka, direktor kompanije, temelji za buduću tvornicu su završeni, a montaža će krenuti u narednim danima. – Planiramo da sa proizvodnjom krenemo u oktobru, istakao je Ćorluka.

Kada je riječ o kapacitetima tvornice, još je u toku ispitivanje tržišta. – Još smo u fazi istraživanja, u laboratorijama se proizvodi miješaju, prave. Najvažnije je pogoditi dobar proizvod, da je konkurentan na tržištu i po kvalitetu i po cijeni. Želje su velike, ali vidjećemo od situacije na tržištu šta i u kojem obimu ćemo proizvoditi. Naime, konkurencija je u ovom je dosta jaka i svi se trude da imaju što veće učešće na tržištu, kazao je Ćorluka.

U početku će u proizvodnom asortimanu biti higijenski proizvodi za njegu tijela (šamponi, tečni sapuni), zatim deterdženti za suđe, tečni deterdženti i omekšivači za rublje.

Prva faza izgradnje tvornice vrijedna je oko 30 miliona KM,  kapaciteti će se zavisno od situacije na tržištu širiti, dok će u početku posao naći 40 radnika.

Sirovinu za nove proizvode nabavljaćemo iz Egipta, gdje smo našli dobre dobavljače, sirovinu prevozimo brodom, te su nam troškovi niži,  a opskrba stabilna, rekao je Ćorluka navodeći da će proizvodi iz ove tvornice naći mjesto na tržištu BiH, ali i na svim tržištima na koja Violeta izvozi svoje proizvode.

PS

anes.h

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0