4 načina da okrenete vrijeme u svoju korist 4 načina da okrenete vrijeme u svoju korist
Vjerojatno, kao i mnogi, imate nebrojeno mnogo projekata koje biste radili?! Možda sanjate o pokretanju vlastitog biznisa, pisanju novele, učenju nekog stranog jezika ili... 4 načina da okrenete vrijeme u svoju korist

Vjerojatno, kao i mnogi, imate nebrojeno mnogo projekata koje biste radili?! Možda sanjate o pokretanju vlastitog biznisa, pisanju novele, učenju nekog stranog jezika ili usavršavanju. Ili možda želite očistiti garažu, organizirati dokumente, popraviti stubište?! Možda jednostavno želite redovito vježbati, meditirati ili pisati dnevnik… Ali jednostavno ne stižete.

Iskoristite prve sate

Koliko ste puta sebi rekli da ćete započeti s pisanjem kada završite ostale poslove? I koliko puta ste stigli do kraja dana bez energije za takve poslove. Koliko puta se pojavilo nešto neočekivano i ukralo vam vrijeme koje ste trebali posvetiti radu na tom cilju?

Jedno od lakših rješenja tog problema koje se nameće je da uzmete prvi sat svoga dana i posvetite se tome. Sve drugo može čekati jedan sat.

Planirajte unaprijed

Ako nemate vremena za čišćenje garaže ili prikupljanje informacija o pokretanju biznisa, otvorite kalendar i pogledajte nekoliko tjedana unaprijed, te rezervirajte datum za tu stvar. Tretirajte tu zabilješku vrlo ozbiljno, kao npr. da idete na odmorili vas je netko zamolio da volontirate na lokalnom događaju. Ako vas bilo tko traži da nešto odradite tog datuma odgovorite kako ste zauzeti.

Pitajte prijatelje

Nitko ne može sve sam, a tada bi trebali prijatelji i obiteljuskočiti.
Nemojte se bojati pitati potporu i pomoć kada vam treba. Većini ljudi bit će drago što vam mogu učiniti uslugu. Zbog toga slobodno pitajte prijatelja da vam pripazi na djecu dok pravite svoj poslovni plan. Neka muž skuha večeru dok ste vi u teretani, tražite savjet od prijatelja koji se bolje razumije u financije…

Iskoristite snagu volje

Uspjeli ste pronaći vremena, ali nemate volje raditi na onome što se zamislili?! Velike su šanse da bez obzira koliko nešto htjeli da će se pojaviti trenuci kada ste umorni, nemate volje ili ideje za sljedeći korak. U takvim trenucima radije ćete odgovarati na mailove, gledati televiziju ili spavati, a upravo tada bi trebala uskočiti snaga volje. Nemojte sebi reći „nemam volje za to“, jer svi imamo jaku snagu volje. Ponekad se jednostavno morate natjerati raditi ono što ne želite u tom trenutku, jer je to jedini način da napredujete.

Izvor: http://covermagazin.com/selfhelp.php?NID=4228

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0