3D mapping projekcijom završen program otvaranja Vijećnice 3D mapping projekcijom završen program otvaranja Vijećnice
Animiranim performansom na zgradi Vijećnice u čast obnove i ponovnog otvaranja ovog simbola kulture i znanja večeras je završena zvanična svečanost otvaranja tog obnovljenog... 3D mapping projekcijom završen program otvaranja Vijećnice

Animiranim performansom na zgradi Vijećnice u čast obnove i ponovnog otvaranja ovog simbola kulture i znanja večeras je završena zvanična svečanost otvaranja tog obnovljenog sarajevskog hrama.

Rad potpisuje tim mladih umjetnika iz BiH okupljenih oko Knap studija. Riječ je o kreativnom uratku koji predstavlja spoj umjetnosti i savremene tehnologije, danas veoma popularne i inovativne tehnike u svijetu, poznate kao 3D video mapping projekcija.

3D mapping projekcija je metoda mapiranja dvodimenzionalne slike na trodimenzionalni plan, a podrazumijeva korištenje kompjuterske grafike i vrhunske tehničke opreme.

Tehnikom mapiranja se, zapravo, poigrava sa percepcijom gledalaca projiciranjem složenih grafičkih struktura, te zanimljivim dinamičkim efektima i optičkim iluzijama objekt pretvara u nešto sasvim drugačije.

Na realizaciji ovog projekta predano je radilo sedam mladih umjetnika podijeljenih u dva tima.

Priliku da svoje znanje i vještine pokažu dobili su: Adis Kutkut aka Billain i Sloven Anzulović aka Slo – muzika, dok su drugi tim koji se bavio kreativom, dizajnom, 2D i 3D animacijama i video produkcijom sačinjavali Sandin Međedović, Davor Vidović, Adnan Peco, Amir Idrizović i Kenan Tuzi.

U programu otvaranja sarajevske Vijećnice, pored Sarajevske filharmonije, učestvovalo je niz solista i umjetnika te 200 mladih bh. umjetnika.

Ovom značajnom događaju prisustvovalo je oko 300 zvanica, među kojima su bili najviši predstavnici političkog i društvenog života BiH, te međunarodne zajednice.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0