20 savjeta za zabavniji život 20 savjeta za zabavniji život
Volite zabavu i druželjubiva ste osoba, ali naiđu Vam trenutci kada se osjećate dosadno i beskorisno. Donosimo Vam dvadeset savjeta kako postati sretna, vesela... 20 savjeta za zabavniji život

Volite zabavu i druželjubiva ste osoba, ali naiđu Vam trenutci kada se osjećate dosadno i beskorisno. Donosimo Vam dvadeset savjeta kako postati sretna, vesela i zanimljiva osoba. Sve se mjenja, pa i čovjekovo ponašanje. Potrudite se da Vaša promjena bude pozitivna.

Pomalo ste umorni i nezadovoljni jer vam život ne donosi nova uzbuđenja i potpuno se pretvorio u rutinu? Ponekad i odlučite nešto promijeniti, ali odluka se ne pridržavate pretjerano dugo. Umjesto da opet ponavljate istu pogrešku i donosite dramatične odluke kojih se nećete moći pridržavati, pokušajte slijediti navedene savjete koji bi trebali biti zabavni što će pomoći pridržavanju.

 1. Smiješite se više – Svaki dan se pogledajte u ogledalo i darujte sebi zadovoljan i blag osmijeh.
 2. Odmarajte se dovoljno – Ako se ne možete priviknuti na ideju da ništa ne radite i teško vam se odmarati pronađite neki jednostavan hobi: čitajte, slikajte ili izrađujte nakit. Ali nemojte sebi postavljati ciljeve vezane uz hobi i od opuštajuće aktivnosti raditi stres.
 3. Radite male promjene – Počnite s malim promjenama. Pronađite početni korak i krenite u smjeru kojem želite postepeno. Ništa se ne događa preko noći.
 4. Postanite znatiželjni – Što više želite znati o svijetu i ljudima koji vas okružuju to vam život postaje strastveniji. Znatiželja vam također pomaže ostati otvorenim i fleksibilnim.
 5.  Računajte svaki korak – Veselite se svakoj promjeni. Nije bitan samo cilj, nego i ono u međuvremenu.
 6. Vratite se prirodi – Većinu dana provodite okruženi umjetnim stvarima zbog toga se potrudite svjesno vratiti prirodi, bar po pitanju prehrane i njege tijela.
 7.  Užitak neka vam bude prioritet – Napravite popis stvari u kojima uživate i radite ih.
 8. Obojite život – Birajte različito voće i povrće, raznobojnu odjeću, ali i prijatelje.
 9. Voda je nužna – Osam čaša tekućine nužno je pravilno funkcioniranje. Ako imate mogućnosti u prostoriji u kojoj boravite postavite malu (ali prirodnu) fontanu. Pretakanje vode ionizira prostor.
 10.  Probudite se sretni – Možda vam se ne čini tako, ali zapravo ovo je jednostavno. Čim otvorite oči recite: „Danas sam odlučio biti sretan“.
 11. U raspored dodajte neuobičajene aktivnosti – Svaki tjedan odvojite bar sat vremena za aktivnosti koje nisu uobičajene za vaš stil života.
 12.  Kupite alat – Vjerovali ili ne popravci su zabavni i nemojte dopustiti samo muškarcima da se zabavljaju.
 13. Prebacite se na ribu – Ne samo da prehrana bogata morskim plodovima smanjuje rizik srčanog napada, nego pomaže očuvanju zdravlja općenito, te može popraviti raspoloženje.
 14.  Slušajte – Često mislimo da je dobar komunikator osoba koja zna izreći točno ono što misli, međutim umjetnost komunikacije krije se u slušanju i shvaćanju.
 15. Nikad nemojte završiti dan s vijestima – U krevetu biste se trebali odmarati i prikupljati energiju za sljedeći dan, a ne razmišljati o onome što ste upravo čuli, bilo dobro ili loše. Dan uvijek završite s nečim što vas opušta.
 16.  Postanite ranoranilac – Probudite se trideset minuta ranije i to vrijeme iskoristite za meditaciju, molitvu, tjelovježbu, jutarnju šetnju…
 17.  Ne zaboravite na zdravstvene preglede – Naručite se i redovito odlazite na potrebne kontrolne preglede čak i ako se ne osjećate loše.
 18. Napravite modnu reviju – Najmanje dvaput godišnje izvucite svu odjeću i obuću iz ormara i isprobajte je.
 19. Gradite nova prijateljstva – Stara prijateljstva je nužno njegovati, ali morate dopustiti i novim osobama da vam uđu u život.
 20. Napravite generalno čišćenje – Generalno čišćenje napravite najmanje dvaput godišnje, ali redovito bar jednom mjesečno napravite ga u blažem obliku.

Izvor: Covermagazin

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0