20 najboljih studenata dobilo zaposlenje 20 najboljih studenata dobilo zaposlenje
Uspješno je realiziran projekt zapošljavanja najboljih studenata dobitnika priznanja Zlatna značka u Kantonu Sarajevo za izuzetne rezultate tokom studiranja, koji je za rezultat imao... 20 najboljih studenata dobilo zaposlenje

Uspješno je realiziran projekt zapošljavanja najboljih studenata dobitnika priznanja Zlatna značka u Kantonu Sarajevo za izuzetne rezultate tokom studiranja, koji je za rezultat imao zapošljavanje 20 dobitnika ovih priznanja na obrazovnim institucijama.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare, iako je inicijativa pokrenuta još mnogo ranije tek sada je došlo do njene realizacije, a u budžetu KS-a za ovu godinu osigurana su sredstva za zaposlene.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Damir Marjanović je kazao novinarima da je konkurs raspisan za 42 dobitnika priznanja Zlatna značka, na konkurs su se prijavila 23 dobitnika ovog priznanja, dok je za 20 osigurano radno mjesto za čije će sufinansiranje iz budžeta biti izdvojeno 1.300 KM mjesečno za period od jedne godine.

Tako će četiri dobitnika priznanja Zlatna značka biti zaposlena na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, tri na Akademiji scenskih umjetnosti, dva na Prirodno-matematičkom, po jedna osoba  na Fakultetu za šumarstvo, u Rektoratu UNSA, Elektrotehničkom, Muzičkoj akademiji, Veterinarskom, Filozofskom, Fakultetu za kriminalistiku te u Rijasetu Islamske zajednice.

Kada je u pitanju Pravni fakultet na konkurs su se prijavila tri dobitnika priznanja, najvjerovatnije će biti prihvaćena dva, a Marjanović kaže da bi treći dobitnik priznanja mogao biti zaposlen u Institutu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, naglašavajući da će se učiniti sve da bi najbolji studenti ostali u BiH koja ih treba.

Za dva dobitnika “Zlatne značke” koji su se prijavili na ovaj konkurs, njihovi matični fakulteti nisu iskazali zainteresiranost za ovaj program, a Marjanović je izrazio nadu se radi samo o tehničkoj grešci jer se na vrijeme nisu prijavili na taj konkurs, a radi se o Arhitektonskom i Poljoprivrednom fakultetu.

Cijeli članak pročitajte na portalu Radio Sarajevo, kliknite  ovdje

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0