14 afrodizijaka za super izdanje u krevetu 14 afrodizijaka za super izdanje u krevetu
U hrani ima mnogo afrodizijaka, ali postoje i biljke koje imaju nevjerovatan uticaj na seksualnu želju i na povećanje seksualne snage, kako kod muškaraca,... 14 afrodizijaka za super izdanje u krevetu

U hrani ima mnogo afrodizijaka, ali postoje i biljke koje imaju nevjerovatan uticaj na seksualnu želju i na povećanje seksualne snage, kako kod muškaraca, tako i kod žena.

Mnoge biljke povećavaju seksualnu želju, snagu i nalaze se na listi vrlo moćnih afrodizijaka. Konzumiraju se u svom originalnom obliku ili u vidu tableta, sirupa ili krema, a dejstvo zavisi od mnogih faktora poput godina, pola, zdravstvenog stanja onog ko ih uzima i naravno kvaliteta same biljke. Ono što je važno napomenuti, to je da je ženama potrebna nešto manja količina nego muškarcima kako bi dejstvo bilo u potpunosti uspješno. A evo i koje biljke imaju moć da poboljšaju seksualni život.

Ašuaganda

Neki smatraju da je ašuaganda najmoćniji afrodizijak među biljkama. Smatra se da može da povrati seksualnu snagu, poboljša erekciju i plodnost. Takođe pomaže umu i tijelu da se prilagode na stres.

Katuaba

Stablo koje raste u Brazilu, najviše u amazonskim kišnim šumama. Koristi se njegova kora. Tradicionalno se koristi za jačanje libida i umirenje nerava. Kao afrodizijak mogu ga koristiti i muškarci i žene. Jača tijelo i umiruje um.

Kuskuta

Hiljadama godina koristi se u kineskoj tradicionalnoj medicini. Povoljno djeluje na jetru i smatra se afrodizijakom i biljkom dugovječnosti, jer usporava gubitak tečnosti iz tijela. Neka istraživanja pokazala su da može da poveća broj spermatozoida kod muškarca kao i njihovu pokretljivost.

Damjana

Vjeruje se da jača mozak i nerve. Ima dugu reputaciju kao afrodizijak. Blagotvorno djeluje na nervni sistem. Može da se koristi za jačanje muškog libida.

Ginkgo

Ginkgo poboljšava cirkulaciju krvi i dosta se koristi za poboljšanje pamćenja. Takođe poboljšava dovod krvi u penis i tako pomaže kod erekcije.

Glog

Poboljšava rad srca i perifernu cirkulaciju, time i dotok krvi u genitalije poboljšavajući tako seksualne funkcije i snagu erekcije. Neka ispitivanja na muškarcima s problemom erektilne disfunkcije pokazala su značajno poboljšanje erekcije.

Ženšen

Više je vrsta ženšena, ali se smatra da je za seks najbolji azijski ženšen. Daje mentalnu i tjelesnu snagu, poboljšava seksualne funkcije i daje veću kontrolu nad procesom ejakulacije.

“Horny goat weed” ili epimedium

Vjeruje se da su svojstva ove biljke prvi otkrili pastiri koji su zapazili povećanu seksualnu aktivnost svojih životinja. U Kini se koristi u mnogim proizvodima za seksualnu aktivnost. Podstiče lučenje azot-oksida čime pomaže kod liječenja impotencije.

L – Arginin

L – Ariginin je aminokiselina koja podstiče širenje krvnih žila u penisu putem povećanja nivo azot-oksida i tako olakšava postizanje i održanje erekcije.

Maka

Prema narodnim pričama drevni Inka ratnici konzumirali bi ovu biljku prije nego bi išli u bitke i to radi tjelesne snage. Ali nakon bitki ona bi im bila zabranjena kako bi se zaštitile žene jer je biljka podsticala jaku seksualnu želju. Jedno ispitivanje na tabletama make pokazalo je da je došlo do značajnog povećanja količine ejakulata, broja i pokretljivosti spermatozoida.

Muira puama

Tradicionalno se koristi zbog blagotvornog djelovanja na nervni sistem i za poboljšanje seksualnih funkcija tijela. Korisna je kod erektilne disfunkcije i slabog libida. Takođe poboljšava pamćenje i jača nervni sistem.

Sau palmeto

Bobice ove biljke uopšteno se koriste za urološke probleme, naročito kod povećane prostate. Međutim, neka ispitivanja su pokazala da dugotrajnije uzimanje poboljšava seksualne funkcije. Opuštajuće djeluje na mišiće penisa i podstiče ravnotežu hormona što dovodi do jačanja seksualnog nagona. Druga upotreba je protiv ćelavosti.

Tongkat ali

Dugo se koristi u Maleziji radi povećanja seksualne želje i kod erektilne disfunkcije. Smatra se da povećava nivo testosterona. Normalan nivo ovog hormona daje energiju, podstiče dobro raspoloženje i seksualnu želju. Pošto povećava nivo testosterona, koriste ga i bodibilderi radi povećanja mišićne mase i snage.

Babin zub

Podstiče seksualni nagon, na prvom mjestu uravnotežujući nivo hormona, primarno testosterona. Podstiče proizvodnju hormona koji tijelu pomaže da samo proizvodi testosteron čime dolazi do poboljšanja libida i kvaliteta erekcije.

Izvor: vigrxplus-hr.com

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *