10 savjeta: U 10 minuta do čišćeg doma! 10 savjeta: U 10 minuta do čišćeg doma!
Ako su vam se nenadano najavili gosti, a kuća vam je u kaosu, nema potrebe da paničarite. Saberite se i krenite u akciju. Donosimo... 10 savjeta: U 10 minuta do čišćeg doma!

Ako su vam se nenadano najavili gosti, a kuća vam je u kaosu, nema potrebe da paničarite. Saberite se i krenite u akciju. Donosimo vas nekoliko brzinskih savjeta kako da u vrlo kratkom vremenu počistite svoju kuću/stan.

Savjeti su vrlo jednostavni, ali učinkoviti. Idealni su i ako vam je u kući neredu, a vi nemate dovoljno vremena. Ako se dobro organizirate, za svaki od ovih savjeta neće vam biti potrebno više od 10 minuta.

1. Odredite prioritete

Prvo i najvažnije je da odredite prioritete. Kojoj je prostoriji u kući najpotrebnije čišćenje? Ako vam dolaze gosti prvo biste trebali pospremiti dnevnu sobu i očistiti kupaonicu. Kada nemate dovoljno vremena za kompletno čišćenje, odaberite samo jednu ili nekoliko prostorija koje ćete počistiti. To će vam uštedjeti mnogo vremena i stresa.

2. Zaposlite ostale ukućane

Ako imate klince, uključite i njih u proces pospremanja kuće. Svi bi ukućani, uključujući i vašeg partnera, trebali sudjelovati u čišćenju. Svatko neka se posveti jednoj prostoriji, djeca neka pospreme svoje stvari i čišćenje će ubrzo biti gotovo.

3. Operite prozore

Iako je čišćenje prozora vrlo nezahvalan i prilično zahtjevan posao, važno je da ih redovito čistite. Počistite prozore i ostale staklene površine u kući i vaš će dom zasjati, osobito ako imate djecu i kućne ljubimce.

4. Obrišite prašinu s TV-a

Deset minuta vam neće biti dovoljno da pobrišete svu prašinu u kući, ali možete ju obrisati s površina koje su najvidljivije poput televizora i polica u dnevnom boravku.

5. Pokupite dlake od kućnih ljubimaca

Ako u kući imate kućne ljubimce onda ne možete izbjeći njihove dlake po namještaju i garnituri, stoga je potrebno češće usisavanje osobito ako očekujete goste.

6. Počistite kupaonicu

Uklonite sav nered u kupaoni te očistite staklene površine, wc školjku i umivaonik i pospremite sve nepotrebne stvari. Kupaonica je mjesto koje uvijek mora izgledati uredno i čisto.

7. Zamijenite ručnike

Ručnike u kupaonici potrebno je što češće mijenjati, što zbog higijene, što zbog ljepšeg izgleda. Nitko si ne voli brisati ruke s prljavim i smrdljivim ručnicima.

8. Brzinski pospremite nered

Ako su vaše stvari posvuda u kući nije ni čudo što vlada nered. Pospremite stvari poput knjiga, časopisa i ostalih sličnih sitnica tamo gdje im je mjesto i vaš će dom odmah izgledati urednije.

9. Pospremite kuhinju

Kad je riječ o pospremanju kuhinju valja obratiti pažnju na pod i radne površine. Nemojte zaboraviti sudoper i pipe, a također bacite i staru hranu. Sve stvari stavite tamo gdje im je mjesto i vaša će kuhinja ubrzo izgledati mnogo ljepše.

10. Upalite eterično ulje

Mnogo je ljepše boraviti u mirisnom domu, nego u onom gdje se osjete razni, ne baš poželjni, mirisi poput onih od hrane. Stoga nabavite mirisne svijeće, osvježivač zraka ili neko osvježavajuće mirisno ulje i odmah ćete se bolje osjećati.

Izvor: zena.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0