10 motivirajućih citata za zdravlje i vježbanje 10 motivirajućih citata za zdravlje i vježbanje
S jeseni, mnogi od nas se bore da ostanu motivirani za vježbanje i odlazak u teretanu. Srećom, to je sjajna prilika za nove početke... 10 motivirajućih citata za zdravlje i vježbanje

S jeseni, mnogi od nas se bore da ostanu motivirani za vježbanje i odlazak u teretanu.

Srećom, to je sjajna prilika za nove početke i ciljeve kako biste ostali zdravi i u formi. Bilo da ste stalan posjetilac teretane ili ste tek na početku svog fitness putovanja, malo dodatne motivacije može biti baš ono što trebate za uspješan početak jeseni, piše Huffington Post.

Imajući to na umu, pročitajte deset motivacijskih citata sportista, autora i filozofa koji će vam pomoći da započnete jesen na pravom putu.

1. “Snaga ne dolazi od pobjede. Vaša borba razvija vašu snagu. Kada prođete kroz teškoće i odlučite da se ne predate, to je snaga.” – Arnold Schwarzenegger.

2. “Ako bismo svakom pojedincu mogli odrediti odgovarajuću količinu hrane i vježbi, ni previše, ni premalo, pronašli bismo najsigurniji put do zdravlja.” – Hipokrat.

3. “Ne mislim da je bilo koji drugi kvalitet tako bitan za uspjeh bilo koje vrste, kao što je to kvalitet ustrajnosti. On nadilazi gotovo sve, čak i prirodu.” – John D. Rockefeller.

4. “Snaga ne dolazi iz fizičkih kapaciteta. Ona dolazi iz nesalomljive volje.” – Mahatma Gandhi.

5. “Ukoliko uvijek budeš stavljao ograničenja na ono što radiš, fizička ili bilo koja druga, ta ograničenja će se proširiti i na tvoj rad i tvoj život. Ne postoje ograničenja. Postoje samo nivoi na kojima ne smiješ ostati, nego moraš nastaviti.” – Bruce Lee.

6. “Većina naših prepreka bi se istopile ako bismo, umjesto da se naježimo pred njima, učinili da naši umovi hrabro hodaju kroz njih.” – Orison Swett Marden.

7. “Ne možete se osloniti na svoje oči kada vam je mašta izvan fokusa.” – Mark Twain.

8. “Energija i upornost osvajaju sve stvari.” – Benjamin Franklin.

9. “Promašio sam više od 9.000 šuteva u karijeri. Izgubio sam skoro 300 utakmica. 26 puta mi je povjereno da izvedem šut koji bi donio pobjedu i promašio sam. Doživljavao sam neuspjeh za neuspjehom u svom životu i to je razlog zašto sam uspio. ” – Michael Jordan.

10. “Tajna uspjeha je samo u tome da se pokreneš.” – Agatha Christie.

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0