10  gradova u kojima je najbolje biti student 10  gradova u kojima je najbolje biti student
Koje je najbolje mjesto za izbor studija? Stručnjaci su u obzir uzeli važne faktore kao što su akademski standardi, mogućnost zaposlenja nakon sticanja diplome... 10  gradova u kojima je najbolje biti student

Koje je najbolje mjesto za izbor studija? Stručnjaci su u obzir uzeli važne faktore kao što su akademski standardi, mogućnost zaposlenja nakon sticanja diplome ali i studentski život, piše The Guardian.

10. Seul, Koreja

Oni rijetki koji nisu čuli za Seul, znaju barem za bogatu četvrt Gangham preko muzičkog hita “Gangham style”. Ovaj je grad među top 10 jer ima jake univerzitete i visoku stopu zapošljavanja. No ono što je studentima važno jeste i to da McDonalds u Seulu radi 24 sata.

9. Toronto, Canada

Kanađani imaju više diploma no iko drugi u svijetu i Toronto je grad u kojem ćete ih i steći. U njemu se nalaze University of Toronto, York University i Ryerson University Toronto, kao i vrlo raznolik miks internacionalnih studenata.

8. Montreal, Canada

Za Montreal se ponekad kaže da je dva grada u jednom zbog 19 milja podzemnih tunela. U njima se nalaze sve vrste usluga za studente, od bioskopa, barova i šoping-centara.

7. Tokyo, Japan

Tokyo je najnaseljeniji grad na svijetu, sa preko 13 miliona stanovnika. Iako studenti nisu tako raznovrsni, vrlo je popularan zbog aktivnosti poslodavaca koji lako privuku studentsku populaciju.

6. Boston, USA

“Upravo sam se vratio iz Bostona. To je jedina stvar koju možeš da učiniš kad se već nađeš tamo,” pisao je Groucho Marx svom prijatelju Fredu Astaireu 1953. No, danas tamo imaju Starbucks te vrhunske univerzitete Harvard i MIT.

5. Hong Kong

Hong Kong je dom nebodera kojih ima više no bilo gdje drugo, ima i 24 parka i čak i svoj Diznilend, tako da nije čudo da je popularan među studentima.. U Aziji također dobro kotira kao obrazovni centar.

4. Sydney, Australia

Ako je Pariz grad svjetala, onda je Sydney grad vatrometa, rekao je redatelj Baz Luhrmann. Ovo vjerovatno nije tačno jer petarde ne možete kupiti bez dozvole. No ipak ovaj grad suvereno napreduje na ovoj ljestvici i aktivnosti poslodavaca.

3. London, Engleska

“Kada se čovjek umori od Londona, umorio se od života,” rekao je Samuel Johnson. Kada se, pak, studenti, umore od Londona, vrijeme je da počnu da pišu svoju tezu.

2. Melburne, Australija

Iako se čini da mu nije mjesto na ovom spisku, Melburn ima da se pohvali svojom inkluzivnošću, odnosno i prvom gay i lezbijskom radio-stanicom na svijetu.

1. Pariz, Francuska

Studirati u Parizu, znači roditi se u Parizu, napisao je Victor Hugo u svom romanu Les Misérables. Pariz ostaje na vrhu liste zbog univerziteta ali i zbog svoje raznovrsnosti. Vive la différence!

Izvor: Oslobodjenje

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0