Zanimljivo: Da li su “štreberi” privlačniji djevojkama Zanimljivo: Da li su “štreberi” privlačniji djevojkama
Najnovija istraživanja pokazuju da bi se sve više djevojka smuvalo sa onim muškarcem koji sebe vidi kao štrebera nego sa popularnim frajerom, evo i... Zanimljivo: Da li su “štreberi” privlačniji djevojkama

Najnovija istraživanja pokazuju da bi se sve više djevojka smuvalo sa onim muškarcem koji sebe vidi kao štrebera nego sa popularnim frajerom, evo i zašto.

Posljednja istrživanja koja je uradila firma “Modis IT Staffing” pokazala su da bi se 68 posto djevojaka rado smuvale sa štreberom. Iako su često na meti popularnih momaka zbog čega se čini da su slabići, u štreberima ipak ima ono nešto što privlači djevojke.

Kao odgovor na pitanje zbog čega bi prije bile sa štreberom nego sa nekim “popularnim” frajerom, prkeo 75 posto učesnica u istraživanju navelo je to što su vrijedni i posvećeni radu, oko 65 posto djevojaka kao razlog su navele lojalnost dok je preko 58 posto njih reklo povjerenje.

Međutim ovo istraživanje pokazalo je i da razlog za naklonost ka štreberima možda može biti i nešto drugo. Oko 70 posto muškaraca koji sebe identifikuju kao štrebere je zaposleno, dok je to slučaj sa samo 54 posto njih koji se ne vide tako.

I koliko god se činilo da štreberi nisu dovoljno dobri frajeri ne treba zaboraviti da su neki od najpoželjnijih muškaraca na svijetu Mark Zukerberg i Bil Gejts nekada nekada bili štreberi.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0