Velika radost učenika iz Zenice zbog prve posjete Sarajevu Velika radost učenika iz Zenice zbog prve posjete Sarajevu
Učenici iz područnih škola Vranduk, Topčić Polje, Vukotići, Šerići, Orahovica, Nemila, Bistrica, Gladovići, Kolići i Kovanići danas su prvi put posjetili Sarajevo u okviru... Velika radost učenika iz Zenice zbog prve posjete Sarajevu

Učenici iz područnih škola Vranduk, Topčić Polje, Vukotići, Šerići, Orahovica, Nemila, Bistrica, Gladovići, Kolići i Kovanići danas su prvi put posjetili Sarajevo u okviru obilježavanja prve godišnjice projekta “Dan radosti”, pod pokroviteljstvom potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića.

Aida Kalabušić, profesorica razredne nastave u područnoj školi Vranduk istakla je za Fenu zadovoljstvo što postoji ovakav projekt na osnovu kojeg je 121 učenik s područja Zenice imao priliku upoznati znamenitosti glavnog grada BiH, kao i gustirati ćevape na Baščaršiji.

– Ovo je za njih jedinstvena prilika, s obzirom na to da je riječ o djeci iz ruralnih sredina, za koje je posebno značajno što je ova posjeta edukativnog karaktera – kazala je Kalabušić.

Za siguran boravak učenika s područja Zenice zaslužni su danas pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a, odnosno Policijske stanice Stari Grad koji su prilikom lakšeg pada jednog učenika, odlučili da mu u obližnoj prodavnici kupe nove čizmice, jer je neadekvatna obuća ovog učenika bila uzrok zbog kojeg se spotaknuo.

Nakon obilaska Baščaršije, gdje su pojeli ćevape, učenici su se tramvajem zaputili u kino i pozorište, poslije čega ih očekuje velika novogodišnja zabava uz podjelu paketića.

Osnovna škola “Ćamil Sijerčić“ ima 1.500 učenika raspoređenih u deset područnih škola, gdje još problem predstavlja prijevoz kako učenika, tako i nastavnika.

– Uslovi za rad su veoma loši, uz koje prijevoz učenika još dodatno otežava situaciju u kojoj se nalaze učenici – kazao je profesor razredne nastave u područnoj školi Vukotići Saudi Halilović.

Cilj projekta je da se što većem broju učenika prvih i drugih razreda iz područnih škola omogući jedan dan u glavnom gradu BiH.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0