U galeriji Black Box otvorena izložba fotografija “Zmajevi i fanovi” U galeriji Black Box otvorena izložba fotografija “Zmajevi i fanovi”
“Zmajevi i fanovi” naziv je izložbe fotografija bh. novinarskog fotografa Harisa Memije koja je otvorena večeras u sarajevskoj galeriji “Black Box” uoči otvaranja Svjetskog... U galeriji Black Box otvorena izložba fotografija “Zmajevi i fanovi”

“Zmajevi i fanovi” naziv je izložbe fotografija bh. novinarskog fotografa Harisa Memije koja je otvorena večeras u sarajevskoj galeriji “Black Box” uoči otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Memija se predstavio s 41 fotografijom, koje su nastale tokom sedam dana rada na treninzima Nogometne reprezentacije BiH u Hrasnici, na Ilidži te na utakmici u Gradačcu.

Fotografije su rađene za Saudi Aramco World magazin s ciljem da autor napravi glavnu priču za izdanje juli-august, a ujedno i naslovnicu, dok je dio njih rađen za Xinhua News Agency.

– Na svim fotografijama je zamrznut trenutak, za svaku se fotografiju dobro razmišljalo. Ja nisam neki fudbalski fan, ali tokom rada s našim reprezentativcima sam vidio da su to krasni ljudi. Uvijek je bilo puno publike koja ih je podržavala – oko hotela ili na treninzima, koji su tako iskreno i lojalno uvijek stajali gdje su naši reprezentativci, čak i mnoge žene i djevojke – istaknuo je Memija za Agenciju Fena.

Podvukao je da izložbu ne smatra samo kulturnim događajem i promocijom sporta, već i pozitivnim političkim događajem jer su “Zmajevi” najbolji bh. ambasadori.

Izložba će biti otvorena sedam dana.

Izvor: Fena.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0