Prva zenička baletna predstava Bal@ Prva zenička baletna predstava Bal@
Premijera prve zeničke baletne predstave “BAL@” bit će  izvedena u nedjelju, 31 marta u  18 sati na Velikoj sceni BNP-a Zenica. Premijera će biti... Prva zenička baletna predstava Bal@

Premijera prve zeničke baletne predstave “BAL@” bit će  izvedena u nedjelju, 31 marta u  18 sati na Velikoj sceni BNP-a Zenica. Premijera će biti izvedena u okviru programa 18. MKM „Zeničko proljeće 2013“. Predstava „Bal@“ će zasigurno obilježiti zeničku kulturnu scenu, jer ovo je prvi put u historiji grada da se priprema baletna predstava u domaćoj produkciji, saopštio je Ured za odnose s javnošću BNP Zenica.

Koreografiju i režiju potpisuje Linda Prugo – Babić, a predstava se radi u saradnji sa Kamernim orkestrom Zenica, čije sudjelovanje će dati posebnu notu  zeničkoj premijeri.

„U baletnoj predstavi „Bal@“ prikazano je odrastanje jedne djevojčice, njen životni i profesionalni put. Glavna junakinja Ema je djevojčica koja postaje balerina. To je predstava o odrastanju i sazrijevanju, uspjesima i padovima, nedaćama i sretnim trenucima koje donosi život. Živopisne scene dječije svakodnevice (škola, rođendan, veliki odmor, časovi baleta) oplemenjene su fantastičnim likovima i bajkovitim elementima. Po(r)uka predstave je da svako može ostvariti ono što želi, jer predani rad, trud i znanje budu nagrađeni.“, rekla je na konferenciji za novinare Elma Šeper-Nadžak, predsjednica Ars centra.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0