Ovo je 20 savjeta za što zabavniji život Ovo je 20 savjeta za što zabavniji život
Pomalo ste umorni i nezadovoljni jer vam život ne donosi nova uzbuđenja i potpuno se pretvorio u rutinu? Ponekad i odlučite nešto promijeniti, ali... Ovo je 20 savjeta za što zabavniji život

Pomalo ste umorni i nezadovoljni jer vam život ne donosi nova uzbuđenja i potpuno se pretvorio u rutinu? Ponekad i odlučite nešto promijeniti, ali odluka se ne pridržavate pretjerano dugo. Umjesto da opet ponavljate istu pogrešku i donosite dramatične odluke kojih se nećete moći pridržavati, pokušajte slijediti navedene savjete koji bi trebali biti zabavni što će pomoći pridržavanju.

1 – Smiješite se više – Svaki dan se pogledajte u ogledalo i darujte sebi zadovoljan i blag osmijeh.

2 – Odmarajte se dovoljno – Ako se ne možete priviknuti na ideju da ništa ne radite i teško vam se odmarati pronađite neki jednostavan hobi: čitajte, slikajte ili izrađujte nakit. Ali nemojte sebi postavljati ciljeve vezane uz hobi i od opuštajuće aktivnosti raditi stres.

3 – Radite male promjene – Počnite s malim promjenama. Pronađite početni korak i krenite u smjeru kojem želite postepeno. Ništa se ne događa preko noći.

4 – Postanite znatiželjni – Što više želite znati o svijetu i ljudima koji vas okružuju to vam život postaje strastveniji. Znatiželja vam također pomaže ostati otvorenim i fleksibilnim.

5 – Računajte svaki korak – Veselite se svakoj promjeni. Nije bitan samo cilj, nego i ono u međuvremenu.

6 – Vratite se prirodi – Većinu dana provodite okruženi umjetnim stvarima zbog toga se potrudite svjesno vratiti prirodi, bar po pitanju prehrane i njege tijela.

7 – Užitak neka vam bude prioritet – Napravite popis stvari u kojima uživate i radite ih.

8 – Obojite život – Birajte različito voće i povrće, raznobojnu odjeću, ali i prijatelje.

9 – Voda je nužna – Osam čaša tekućine nužno je pravilno funkcioniranje. Ako imate mogućnosti u prostoriji u kojoj boravite postavite malu (ali prirodnu) fontanu. Pretakanje vode ionizira prostor.

10 – Probudite se sretni – Možda vam se ne čini tako, ali zapravo ovo je jednostavno. Čim otvorite oči recite: „Danas sam odlučio biti sretan“.

11 – U raspored dodajte neuobičajene aktivnosti – Svaki tjedan odvojite bar sat vremena za aktivnosti koje nisu uobičajene za vaš stil života.

12 – Kupite alat – Vjerovali ili ne popravci su zabavni i nemojte dopustiti samo muškarcima da se zabavljaju.

13 – Prebacite se na ribu – Ne samo da prehrana bogata morskim plodovima smanjuje rizik srčanog napada, nego pomaže očuvanju zdravlja općenito, te može popraviti raspoloženje.

14 – Slušajte – Često mislimo da je dobar komunikator osoba koja zna izreći točno ono što misli, međutim umjetnost komunikacije krije se u slušanju i shvaćanju.

15 – Nikad nemojte završiti dan s vijestima – U krevetu biste se trebali odmarati i prikupljati energiju za sljedeći dan, a ne razmišljati o onome što ste upravo čuli, bilo dobro ili loše. Dan uvijek završite s nečim što vas opušta.

16 – Postanite ranoranilac – Probudite se trideset minuta ranije i to vrijeme iskoristite za meditaciju, molitvu, tjelovježbu, jutarnju šetnju…

17 – Ne zaboravite na zdravstvene preglede – Naručite se i redovito odlazite na potrebne kontrolne preglede čak i ako se ne osjećate loše.

18 – Napravite modnu reviju – Najmanje dvaput godišnje izvucite svu odjeću i obuću iz ormara i isprobajte je.

19 – Gradite nova prijateljstva – Stara prijateljstva je nužno njegovati, ali morate dopustiti i novim osobama da vam uđu u život.

20 – Napravite generalno čišćenje – Generalno čišćenje napravite najmanje dvaput godišnje, ali redovito bar jednom mjesečno napravite ga u blažem obliku.

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0