Mozartov Zbor Dječaka nastupio u Sarajevu Mozartov Zbor Dječaka nastupio u Sarajevu
Mozartov zbor dječaka iz Beča uz pratnju Simfonijskog orkestra Sarajevske filharmonije nastupio je sinoć na Napretkovom svečanom božićnom koncertu u Bosanskom kulturnom centru.  Nastup... Mozartov Zbor Dječaka nastupio u Sarajevu

Mozartov zbor dječaka iz Beča uz pratnju Simfonijskog orkestra Sarajevske filharmonije nastupio je sinoć na Napretkovom svečanom božićnom koncertu u Bosanskom kulturnom centru. 

Nastup su započeli izvedbom Mozartove Kraljevske mise i sklade Ave Verum te Vivalijeve Glorie, a zatim su izveli i božićne pjesme. Posebno zapažene bile su izvedbe skladbi Transeaums usque in Betlehem, Adeste fideles i svjetski poznate božićne pjesme Tiha noć, a publika je s dječacima pjevala božićne pjesme Radujte se narodi i Svim na zemlju.

Uime Napretka sve goste pozdravio je član Središnje uprave Vanja Gavran koji je naglasio važnost ovog koncerta i njegovu dobrotvornu tradiciju.

Od samog početka ovim koncertom prikupljaju se sredstva za Napretkove stipendiste, pa je tako bilo i ove godine.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *