Medeni mesec na Maldivima Medeni mesec na Maldivima
Bacite jedan pogled na bilo koju fotografiju Maldiva i lako ćete shvatiti zašto su Maldivi jedna od 10 najboljih destinacija za medeni mesec. Verovatno... Medeni mesec na Maldivima

Bacite jedan pogled na bilo koju fotografiju Maldiva i lako ćete shvatiti zašto su Maldivi jedna od 10 najboljih destinacija za medeni mesec. Verovatno najlepša destinacija na svetu, Maldivi mogu da ispune i najstrože kriterijume mladog para koji je u potrazi za mestom za savršeni medeni mesec.

Zadivljujuće plaže? Zaista. Vrhunski smeštaj koji nudi sve pogodnosti? Možete se kladiti. Potpuna privatnost da biste uživali u vremenu koje ste odvojili samo za sebe? Apsolutno. Medeni mesec na Maldivima je sve od čega se sastoje snovi o romantičnom odmoru: plaže sa belim peskom, plavo nebo, blistave tirkizne vode, sanjivi raznoliki morski život i odmarališta svetske klase sa bungalovima iznad vode.

Zašto medeni mesec na Maldivima?

Postoji mnogo drugih zapanjujućih tropskih lokacija širom sveta – neke su čak i mnogo bliže  – pa zašto baš Maldivi?

Najunikatniji aspekt Maldiva je svakako koncept jednog ostrva i jednog hotela. Svako odmaralište se nalazi na sopstvenom privatnom ostrvu, stvarajući ekskluzivno i mirno okruženje. Maldivi su takođe poznati po svom bujnom prirodnom okruženju i divljini, sa odmaralištima koja su izgrađena u skladu sa prirodom.

Bez obzira gde boravite, bićete na privatnom ostrvu, što je ogromna blagodet za parove koji traže super privatno, intimno iskustvo daleko od gužve i utabanih staza. A ako odlučite da ostanete u jednom od prelepih bungalova iznad vode koje nude mnoga odmarališta — i po kojima je zemlja toliko poznata — taj faktor privatnosti se još više povećava. Nadvodni bungalovi su mnogo privatniji na Maldivima nego na bilo kojoj drugoj destinaciji. Osećaćete se kao da imate ostrvo samo za sebe. Većina tamošnjih vila ima i sopstvene bazene ili direktan pristup plaži, tako da ćete biti u prilici da se u potpunosti posvetite voljenoj osobi.

Upravo iz tog razloga izuzetan standard diskretne usluge postao je potpis maldivskog gostoprimstva. Uobičajeni su lični batleri i usluge konsijera. Poenta je da ako tražite ne samo zadivljujuću, luksuznu destinaciju na plaži, već i onu koja nudi najveću privatnost i besprekornu personalizovanu uslugu, Maldivi su to što tražite.

 

Kako doći do Maldiva

Maldivi su skup od 26 atola u obliku prstena i stotina ostrva koja se nalaze usred Indijskog okeana. Drugim rečima, pripremite se za prilično dug let, koji iz Srbije ume da traje oko 14 sati sa presedanjem. Svi međunarodni letovi stižu na međunarodni aerodrom Velana u glavnom gradu Maleu. Odatle ćete uskočiti u gliser, hidroavion ili domaći let, u zavisnosti od toga gde se nalazi vaše odmaralište. Vožnja hidroavionom je već doživljaj sam po sebi koji vredi doživeti.

Najbolje vreme za posetu Maldivima

Kišna sezona traje od maja do septembra (iako može da se protegne malo dalje u jesen), međutim, putovanje u ovo vreme ima i svojih prednosti. Ne samo da cene padaju zato što je kišna sezona, već postoje i jedinstvena iskustva u kojima se može uživati ​​tokom ovog perioda, kao što je uočavanje manta raža u svetski poznatom zalivu Hanifaru. Ljubitelji pecanja takođe mogu da zabace svoje udice sa velikim uspehom uz veći ulov. Uobičajena sezona posete je od novembra o maja.

 

Šta raditi na Maldivima

Ljubitelji vode, obratite pažnju! Gotovo svaka vrsta aktivnosti na bazi vode je fenomenalna opcija, ali pre svega, ronjenje je neizostavno. Koralni grebeni koji se nalaze oko svakog ostrva, dom su za sve vrste morskog života, uključujući mnoge ugrožene vrste kao što su kornjače, kitovi, ajkule i mante. Zajedno sa netaknutom, kristalno čistom vodom, očekujte iskustvo ronjenja (ili gnjurenja) kao nijedno drugo. Mnoga odmarališta koriste ovo prirodno bogatstvo i imaju u ponudi stvari kao što su podvodne banje i restorani. Pecanje, jet-ski, veslanje i vožnja čamcem su odlične opcije, kao i surfovanje, posebno na severnom i centralnom atolu. Skoro sva odmarališta imaju spa centre, a mnoga nude dnevne izlete na različita ostrva za parove koji žele da malo istražuju. 

 

Smeštaji za medeni mesec na Maldivima

Većina smeštaja je besprekorna i u zavisnosti od tipa koji ste izabrali za vaše romantično putovanje, imaće u ponudi: direktan pristup vila do mora, viseće mreže iznad mora ili na plaži, koktel dobrodošlice, časove ronjenja…

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0