Kuća za samo 150 eura: Htio sam dokazati da kuća ne mora biti skupa! Kuća za samo 150 eura: Htio sam dokazati da kuća ne mora biti skupa!
Njegova kuća izgleda kao nešto što biste inače vidjeli u Međuzemlju, ali ono što je još zanimljivije jest priča iza nje. Naime, izgradnja ove... Kuća za samo 150 eura: Htio sam dokazati da kuća ne mora biti skupa!

Njegova kuća izgleda kao nešto što biste inače vidjeli u Međuzemlju, ali ono što je još zanimljivije jest priča iza nje.

Naime, izgradnja ove kuće farmera Michaela Bucka koštala je samo 150 eura (cca. 300 KM), a u izgradnji je koristio samo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, plina ili vode, mjesečni su troškovi niski.

Buck je kuću iznajmio, a trenutni stanar najam plaća svježim mlijekom i pavlakom.

Kuća je izgrađena za samo osam mjeseci, a Buck je prilikom izgradnje koristio mješavinu ilovače, šljunka i slame. Ukratko, kuću od tridesetak kvadrata izgradio je sam, a čak ni za prozore nije trošio novac već je izrezao vjetrobranska stakla starih kamiona.

Mnogi misle kako je u kući hladno, ali spomenuta mješavina odlično izoluje, a valja spomenuti i kako je strop dodatno izolovao ovčjom vunom kako bi dodatno zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva, kuća se osvjetljava svijećama i fenjerima, WC je odvojen od kuće, a kada se nalazi vani i po potrebi se unosi u kuću.

“Htio sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, a to je nešto u čemu malo ko uživa”, rekao je Buck koji je kuću planirao izgraditi ne potrošivši niti pjeni, ali ipak se preračunao i na posljetku morao kupiti još slame i dodatni alat.
Izvor: Index.hr 

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0