Kako su bh. vojnici spašavali državu: Ni jedan od njih nije tražio smjenu Kako su bh. vojnici spašavali državu: Ni jedan od njih nije tražio smjenu
Jedinice Oružanih snaga BiH nesmanjenim intenzitetom nastavljaju svoju misiju pomoći ugroženom stanovništvu Bosne i Hercegovine. Glavni zadaci angažovanja jedinica OS BiH danas su bili... Kako su bh. vojnici spašavali državu: Ni jedan od njih nije tražio smjenu

Jedinice Oružanih snaga BiH nesmanjenim intenzitetom nastavljaju svoju misiju pomoći ugroženom stanovništvu Bosne i Hercegovine.

Glavni zadaci angažovanja jedinica OS BiH danas su bili na sjeveru i sjevero-istoku BiH, u područjima Bosanskog Šamca, Orašja, Odžaka, Bijeljine i Brčkog.

Svi oni sa velikom požrtvovanošću daju maksimum u zaštiti civila i imovine

– Računamo da 1.200 ljudi radi direktno ili indirektno na pomoći stanovništvu. Koncentrisali smo se na sjever, sjeverozapad i sjeveroistok BiH, od Bosanskog Šamca, Pruda, Orašja, tih nekoliko kritičnih mjesta gdje je Sava probila nasip. Tu je jedno od najkritičnijih mjesta, mjesna zajednica Kopanice i dole niz Savu do Bijeljine – kazao je jučer ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić.

Tokom sih ovih dana koliko se BiH bori s katastrofalnim poplavama i klizištima, ni jedan od pripadnika OS BiH nije tražio smjenu, niti se žalio na angažovanost.

Svi oni sa velikom požrtvovanošću daju maksimum u zaštiti civila i imovine.

Oružane snage BiH su u potpunosti angažovane i posvećene izvršavanju naše misije, pri čemu se angažovanost ne odnosi samo na one koji su direktno uključeni u akcije spašavanja, nego je vrlo važna i njihova logistička podrška koja se nalazi u kasarnama.

– Oružane snage su napravile jedan herojski posao. Efikasno su letjele u teškim i vrlo nepovoljnim meteo uslovima i sa uspjehom su spašavale ljudske živote. Ja im čestitam na tome, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prilikom obilaska ugroženih područja ove sedmice.

Izvor: Fokus.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *