Ideja za oslikavanje zida sobe‏ Ideja za oslikavanje zida sobe‏
Oslikati zid sobe, napraviti sopstveni mural, svakako je jedan od lepših i kreativnijih načina za promenu ambijenta u vašoj ili sobi vašeg deteta. Ipak,... Ideja za oslikavanje zida sobe‏

Oslikati zid sobe, napraviti sopstveni mural, svakako je jedan od lepših i kreativnijih načina za promenu ambijenta u vašoj ili sobi vašeg deteta. Ipak, koliko god raznovrsnih ideja imali, kod najvećeg broja nas uvek ostaje žal za nedovoljnim slikarskim talentom. Iako na prvi pogled izgleda nemoguće, zidni mural, sa prilično uspeha, možemo uraditi i mi koji nismo preveliki slikarski talenti. Spremni?

Svakako, najednostavniji način je korišćenje projektora. Najpristupačniji i najpraktičniji su projektori manje veličine koje bez ikakvih problema možete povezati sa računarom i na zid emitovati željenu sliku ili crtež. Sve ostalo je vaše umeće precrtavanja projektovane slike. Naravno, veština bojenja vam je svakako neophodna, a od ogromne pomoći će vam biti i izbor četki i kvalitet boja koje koristite.

1

Kreativniji i svakako teži način je i daleko zabavniji. Uz to, gotovo da je besplatan. Ne treba vam kupovina ili iznajmljivanje projektora, dovoljno je malo nadarenosti za crtanje i razumevanje matematike. Reč je o crtanju u mreži.

2

Princip ovog metoda podrazumeva iscrtavanje mreže na slici ili fotografiji koju želite da prenesete na zid, a zatim prenošenje te mreže na površinu koju želite da oslikate. Za ovo će vam trebati nekoliko lenjira različitih dimenzija, papir i drvena olovka. Naravno, biće vam potrebna i dobra priprema zida nanošenjem osnovne boje.

3

Željenu fotografiju ili sliku podelite mrežom. Tačnije, preko fotografije iscrtajte mrežu. Ukoliko vaša fotografija ima dimenzije 10×14 cm podelite je na polja od po 2 centimetra i dobićete mrežu sa 5 vertikalnih i 7 horizontalnih polja. Nakon što ste iscrtali ovu mrežu, izmerite dimenzije zida i u zavisnosti od njih i željene veličine vašeg murala, prenesite nacrtanu mrežu koristeći jednostavnu matematičku radnju: 5/7 = 10/14 = 20/28 = 40/56 itd.

4

Kada ste drvenom olovkom iscrtali mrežu na zidu, možete početi sa prenošenjem detalja sa originalne slike na zid. Podsećamo, broj polja na vašoj originajnoj fotografiji mora biti identičan broju polja koja ste iscrtali na zidu.

5

Ukoliko niste vični lepom crtanju, ne brinite. Na vašoj originalnoj mreži obeležite polja – vertikalna slovima, horizontalna brojevima. Ovo prenesite i na polja na zidu. Sada mnogo jasnije možete videti koji deo slike je u kom polju.

6

Krenite jednostavno iscrtavati detalje iz jednog polja, a nakon toga iz sledećeg sve dok ne dobijete celovit crtež na zidu. Deluje komplikovano? Ništa za to. Baš zbog toga smo i pripremili par crteža kako bi vam pojednostavili čitav proces. Pažljivo ih pogledajte.

7

Kada završite sa crtanjem, a pošto ste zasluženo odmorili, možete preći na bojenje zidova. Podsećamo vas, pre nego što ste iscrtali svoj crtež, naneli ste osnovnu boju na zid. Crtež ste iscrtavali drvenom olovkom ostavljajući tanke i blage linije na zidu. Sada možete kombinovati nijanse i pustiti mašti na volju. Dobar odabir opreme i boja za zidove biće dodatna garancija uspešnom poduhvatu.

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0