Dešavanja koja vas ovog maja očekuju u Beogradu‏ Dešavanja koja vas ovog maja očekuju u Beogradu‏
Ovog maja ćete moći da uživate u nizu zaista lepih i raznovrsnih muzičkih događaja u Beogradu. Mi smo za vas izdvojili one najzanimljivije koje... Dešavanja koja vas ovog maja očekuju u Beogradu‏

Ovog maja ćete moći da uživate u nizu zaista lepih i raznovrsnih muzičkih događaja u Beogradu. Mi smo za vas izdvojili one najzanimljivije koje verujemo da ne želite da propustite.

Maj će početi veoma interesantno u Kombank Areni. Čuveni hor Viva Vox predvođen dirigentkinjom Jasminom Lorin će 9. maja održati koncert za koji se već zna da će biti neverovatan spektakl. Tom prilikom će ovaj fantastičan hor obeležiti i proslaviti 10 godina rada. Počeli su kao hor, a nešto kasnije su u svoje nastupe ubacili i bitboks kao ritmičku podršku i počeli uglavnom da izvode popularne pesme u sopstvenom aranžmanu bez muzičke podrške. Na našim prostorima i u svetu su postali poznati kada su izveli čuvenu Rammstein-ovu pesmu Du hast. Njihova obrada je ubrzo postala hit kako u našoj zemlji tako i u svetu. Usledili su prepuni koncerti u Sava Centru i to više godina zaredom, zatim i gostovanje na Beer Fest-u i Exitu. Kada je u pitanju njihova svetska turneja, do sada su imali priliku da oduševe publiku u Češkoj, Austriji, Belorusiji, Poljskoj, Kini i mnogim drugim zemljama. Kao najveću čast i omiljeni nastup do sada, izdvajaju koncert u Sali generalne skupštine Ujedinjenih Nacija organizovanog na dan Srpske Nove godine 2013. godine. Tom prilikom su Srbiju predstavili kao kulturni ambasadori i u isto vreme postali jedini srpski sastav i jedan od retkih svetskih muzičkih sastava koji su imali priliku da nastupaju u ovoj dvorani. Sigurni smo da nastup ovog nesvakidašnjeg sastava ne želite da propustite.

Viva Vox

Sve ljubitelje lika i dela Paka de Lusije će obradovati vest da će se 13. maja u Velikoj dvorani Sava Centra prikazati veličanstvena hronika njegove karijere. Ovaj sjajni andaluzijski gitarista je preminuo u februaru prošle godine u 66. godini života. Poznat je po tome što je tradicionalnu flamenko muziku uspeo da promoviše širom sveta i učini je zanimljivom i popularnijom širem auditorijumu. Film pokriva šest decenija njegovog života, od trenutka kada je prvi put uzeo gitaru u ruke, pa sve do njegovog poslednjeg albuma pod nazivom Andaluzijska pesma (Canción Andaluz). U njemu ćete moći da vidite isečke iz više intervjua zabeleženih između 2010. i 2014. godine u kojima će vas bliže upoznati sa svojim veličanstvenim muzičkim putovanjem i povezanošću sa flamenkom. U ovom filmu ćete imati prilike i da vidite njegovo karakteristično lice kao i da čujete njegov glas tokom raznih arhivskih snimaka, zabeleženih od njegove najranije mladosti. Moćićete da uživate i u nastupima legendarnih predstavnika flamenka kao što su Sabicas, José Greco,  Niño Ricardo i Bambino Camarón. Posebnu notu i emociju filmu daće upravo Pakove kolege koje su ga hvalili kao čoveka i prijatelja, i kao velikog profesionalca, perfekcionistu i kreativca.

Paco de Lusia (1)

Krajem maja očekuje nas spektakl jedne moderne francuske zvezde za koju ste svi verovatno čuli – spektakl mlade Indile koju je prošle godine proslavio danas već globalni hit “Derniere Danse”. Nastupiće 26.maja u Kombank Areni kao deo novog programskog koncepta Arene, festivala “New Divas” koji za cilj ima promovisanje novih i upečatljivih domaćih i svetskih ženskih vokala.

Indilin hit “Derniere danse” danas ima više od 187 miliona pregleda na YouTube-u, a kada je tek izašao je ubrzo osvojio prvo mesto na top listama čak u 25 zemalja. Indilina Fаcebook strаnicа je dostiglа 3.8 milionа fanova, a Youtube kаnаl imа preko 810.000 pretplаtnikа. Njeni trenutni aktuelni singlovi su “Tourner Dans Le Vide”, “Love Story” i “S.O.S.”.

Ova sjajna pevačica je rođena 1984. Godine u Parizu kao Adila Sedria. Zanimljivo je i to da pored francuskih, ima i indijskih, kambodžanskih, alžirskih i egipatskih korena. Verovatno su  upravo oni zaslužni za primese orijenta u njenom glasu. Do sada se može pohvaliti da je osvojila Evropsku MTV nagradu zа “Nаjboljeg frаncuskog umetnika 2014”, “Victoires de la Musique” i EBBA nаgrаdu zа Frаncusku.

Indila

Za sve ljubitelje domaće muzike će 26. maja u Velikoj dvorani Sava Centra održati koncert Željko Samaržić. Njegova muzička karijera traje još od 1973. godine kada se muzičkoj publici predstavio pesmom “Moja Marija” na jednom banjalučkom festivalu. Njegova karijera je procvetala 1995.godine kada je na Budvanskom festivalu osvojio nagradu za najbolju interpretaciju za danas čuvenu pesmu “Sipajte mi još jedan viski”. Do današnjeg dana je snimio 13 albuma sa tiražom od preko 3 miliona prodatih primeraka, osvojio više oskara popularnosti i mnogih drugih nagrada, a samo neki od hitova koji su ga proslavili su “Grlica”, “Slutim”, “Pokaži mi šta znaš”, “Ljubavnik” i mnoge druge. Do sada je održao koncerte širom regiona, ali i širom Evrope, kao i u Kanadi, Americi, Australiji… Ove godine je pripremio nešto sasvim drugačije – jednu intimnu i akustičnu svirku kojoj verujemo da veliki deo nežnijeg pola neće moći da odoli.

Željko Samaržić

Ukoliko želite da posetite neku od ovih sjajnih manifestacija i potreban vam je smeštaj, na raspolaganju su vam komforni apartmani na Novom Beogradu.

Autor teksta: Selena Vignjević

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0