Beč za početnike‏ Beč za početnike‏
Obilazeći ulice Beča imaćete osećaj kao da se iza ugla šetaju grofofi iz 19. veka, da se čuje zvuk Mocartove melodije, dok se na... Beč za početnike‏

Obilazeći ulice Beča imaćete osećaj kao da se iza ugla šetaju grofofi iz 19. veka, da se čuje zvuk Mocartove melodije, dok se na drugom kraju ulice igra bečki valcer. Sve je tu na jednom mestu. Arhitektura, široke kaldrmisane ulice i raskoš jednog velikog, carskog grada poput Beča. Ovaj veličanstveni grad je udaljen na svega par sati prevozom od Beograda do Beča.

Lepota Beča ogleda se u njegovoj bezvremenskoj lepoti, imaćete osećaj da je vreme stalo. Grad koji izgleda kao da je izronio iz bajke, a nudi kulturne, istorijske i zabavne sadržaje u jednom dahu. Zaštićen palatama, okružen kraljevskim imanjima i neverovatnim planinama, prevozom do Beča je tako jednostavno posetiti ovu oazu.

Beč je nezaobilazna tačka na svakom putovanju Evropom. Privlači brojne putnike, turiste, ljubitelje klasične muzike, pozorišta, arhitekture i divne kuhinje. Sam grad je podeljen na okruge (bazirke) u čijem se srcu je prvi okrug, centar grada. Beč se nalazi na Dunavu, najveći je grad, kao i prestonica Austrije.

bec 2
Divni ljudi koji takođe krase Beč, nazivaju se Bečlijama, glavna religija je hrišćanstvo, dok je glavni jezik nemački. Kvart muzeja je jedan od najvećih kulturnih kompleksa na svetu. Beč je bio dom mnogim velikanima, poput Gustava Klimta, Sigmunda Frojda, Artura Šniclera.
Beč je po mnogo čemu poseban i jedinstven. Najveći smaragd na svetu je izložen u Carskoj riznici u Beču, najviši vodopad u Evropi, Krimni vodopad, nalazi se u Beču. Takođe, drugo po veličini groblje u Evropi se je u Beču, tu su sahranjeni Šubert, Betoven, Brams, Gluk i Štraus.

bec 1
U samom srcu Beča je trg Rathaus (Rathausplatz), koji svakako morate posetiti. Posebno je turistima interesantna Gradska kuća (Rathaus). Građevina je nastala za vreme vladavine Franca Jozefa (Franz Jozeph I). U unutrašnjosti zgrade se nalaze portreti austrijskih vladara, eminentnih naučnika, portreti Marije Terezije, Franca Jozefa I, Jozefa II, Mocarta, Hajdna, Šuberta i mnogih drugih. U Rathausu se nalaze prostorije kako one koje su namenjene za gradske poslove, tako i one predvidjene za balove i koncerte.

bec 3
Nakon razgledanja trga lako možete nastaviti dalje. Sa leve strane nalazi se Univerzitet, sa desne Parlament, a na samo par minuta pešačenja tu je i Četvrt muzeja. Toliko je razloga da krenete na put svojim ili drugim prevozom ka divnom Beču, koji će vas uvek dočekati raširenih ruku!

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0