Akupunktura snižava indeks tjelesne mase Akupunktura snižava indeks tjelesne mase
Akupunktura na području ušiju može smanjiti indeks tjelesne mase, koji je jedan od indikatora prekomjerne tjelesne težine. Znanstvenici su testirali djelovanje akupunkture na području... Akupunktura snižava indeks tjelesne mase

Akupunktura na području ušiju može smanjiti indeks tjelesne mase, koji je jedan od indikatora prekomjerne tjelesne težine.

Znanstvenici su testirali djelovanje akupunkture na području ušiju kod 91 odrasle osobe, koje su imale indeks tjelesne mase 23 i više. Sudionici su također trebali pratiti prehrambene upute koje su im znanstvenici dali.

Jedan dio sudionika je na području ušiju primao samo 1 iglicu, a drugi dio sudionika čak 5 iglica, prenosi Prevention.

Rezultati su pokazali da su sudionici, koji su primili 5 iglica, imali u prosjeku za 6.1% manji indeks tjelesne mase nakon 8 tjedana. Sudionici, koji su primali samo 1 iglicu, su imali za 5.7% manji indeks tjelesne mase.

“Akupunktura na području ušiju se temelji na vjerovanju da vanjski dio reprezentira sve dijelove ljudskog tijela, uključujući i unutarnje organe”, izjavila je voditeljica istraživanja prof. Sujung Yeo.

Još uvijek nije poznat razlog zbog kojeg akupunktura smanjuje indeks tjelesne mase, ali znanstvenici vjeruju da stimulacijom živaca na području uha stimuliramo i živce u probavnom sustavu i na taj način smanjujemo apetit.

Znanstvenici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje vanjskih stručnih suradnika.

Izvor: CentarZdravlja.net

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0