10 namirnica uz pomoć kojih ćete izgledati mlađe 10 namirnica uz pomoć kojih ćete izgledati mlađe
Svi mi želimo što duže zadržati našu mladenačku ljepotu. Nažalost, zategnuta koža i besprijekorna ljepota nije trajna. Čak i nakon primjene toliko anti-aging krema,... 10 namirnica uz pomoć kojih ćete izgledati mlađe

Svi mi želimo što duže zadržati našu mladenačku ljepotu. Nažalost, zategnuta koža i besprijekorna ljepota nije trajna. Čak i nakon primjene toliko anti-aging krema, mi ćemo dobiti bore prije ili kasnije. Kao što je dobro poznato, zdrava ishrana može učiniti da izgledate mlado i prekrasno.

Zdrava ishrana ne samo da vas može učiniti zdravim, već i pozitivno uticati na ljepotu vaše kože. Postoje mnoge namirnice koje mogu učiniti da vaša koža izgleda mlado, besprijekorno i čisto. Namirnice bogate antioksidansima su vrlo dobre za zdravlje, kao i za kožu. Antioksidansi čiste krv, te ispiru štetne toksine i slobodne radikale iz tijela. To pomaže u održavanju zdrave kože. U nastavku pogledajte koje su to namirnice…

1. Kelj

Ovo zeleno povrće je bogat izvor luteina i zeaksantina. Uključite ovu hranu u vašu prehranu da izgledate mlađe.

2. Špinat

Jedna šoljica špinata sadrži 20.350 mcg likopena i drugih vitamina koji su zdravi za vašu kožu i cjelokupno tijelo.

3. Brokula

Tamno zeleno povrće kao što su brokula je iznimno bogato antioksidansima, posebno likopenom. Ako želite izgledati mladi, uključite ovu hranu u vašu prehranu i smanjite znakove starenja.

4. Jaja

Jedno veliko jaje sadrži 191 mcg luteina i zeaksantina. Ovi antioksidansi ne da su samo dobri za vašu kožu, već i za oči.

5. Crvena paprika

Crvena paprika je bogata vitaminima koji su zdravi za vašu kožu i tijelo. Intenzivnija boja voća ili povrća, znači veći iznos karotenoida i beta-karotena.

6. Mango

Kralj svih plodova je vrlo dobar za kožu. On je bogata karotenoidom, beta-karotenom, antioksidansom koji se pokazao dobro u borbi protiv znakova starenja.

7. Mlijeko

Osim što obiluje kalcijem, mlijeko je bogato vitaminom A i karotenoidom. Ova hrana bogata antioksidansom mora biti uključena u vašu prehranu kako bi se spriječilo starenje i kako bi izgledali mlađe.

8. Paradajz

Paradajz je najbogatiji izvor likopena. One se mogu konzumirati, pa čak i stavljati na kožu kako bi je zategnule i spriječile njeno starenje.

9. Agrumi

Agrumi poput narandže i limuna su bogati vitaminom C. Ovaj antioksidans čisti tijelo i kožu.

10. Lubenica

Ovo voće bogato vodom je bogat izvor likopena koji smanjuje oksidaciju i uklanja slobodne radikale iz tijela koji utiču na kožu i oštećuju je.

Izvor: ljepota.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0