10 najlepših plaža na Dominikanskoj Republici‏ 10 najlepših plaža na Dominikanskoj Republici‏
Mnogi turisti se razlikuju po tome koji tip plaže vole – prepune ili puste, peskovite ili kamenite, duže  ili kraće. Na svu sreću, Dominikanska... 10 najlepših plaža na Dominikanskoj Republici‏

Mnogi turisti se razlikuju po tome koji tip plaže vole – prepune ili puste, peskovite ili kamenite, duže  ili kraće. Na svu sreću, Dominikanska Republika je egzotična destinacija čije plaže zadovoljavaju svačiji ukus.

Na Dominikani možete uživati i u pustim i udaljenim plažama sa sitnim belim peskom i u urbanim plažama na kojima se zvuci talasa mešaju sa zvucima automobila i motora.

.

.

1.Punta Cana

1. punta-cana

Punta Cana je ubedljivo najpoznatije odmaralište na Dominikani sa 10 plaža koje izlaze na atlanski okean i koje krase raskalašni all-inclusive rezorti. Najpopularnija je svakako Punta Cana Beach duž koje gosti mogu šetati miljama.Gosti takođe imaju pristup brojnom opremom za zabavu i rekreaciju. Dostupno je sve – od peraja i kajaka do opreme za surfing.

2. Macao

2.macao

Ova plaža na Punta Cani se izdvaja po tome što je zaštićena od strane UNESCO-a kao jedna od najlepših plaža na celim Karibima. Plaža je idealna za surfere, pogotovo za one koji se tek oprobavaju u ovom sportu. Kome je potrebna pomoć iskusnih surfera, može je zatražiti idobiće kurseve savladavanja ovog zahtevnog sporta.

3. Cayo Levantado

3.Cayo-Levantado

Potrebno je dosta vremena da bi se stiglo doSamaná. A onda, potreban je još i dodatni napor kako bi se stiglo do ostrva po imenu Cayo Levantado. Ljubitelji plaža neće zažaliti zbog ovog truda. Naprotiv, uživaće u prelepoj plaži okruženoj bujnom tropskom šumom. Dodatno, ekskurzije posmatranja kitova se mogu rezervisati u periodu od januara do marta.

4. Playa Rincón

4. playa-rincon

Takođe u Samaná-i, Playa Rincón je blistava plaža okružena zelenilom i kokosovim palmama. Ovo je skroviti raj pa ne treba očekivati mnogo sportsko-rekreativnih aktivnosti u vodi. Na plaži Rincón možete pronaći nekoliko skromnih restorana koji služe toplu morsku hranu i hladna pića.

5. Playa Dorada

5. dorada

Na samom severu, blizu šarmantnog Puerto Plata, proteže se plaža Dorada sa uobičajenom all-inclusive ponudom. Kada budete izašli iz sobe, naićićete na švedski sto, bazen i sunce.

6. Sosua

6. sosua

Verovatno niko neće tvrditi da je Sosua najlepša plaža na Dominikanskoj Republici. Njena prednost se ogleda u tome što je vrlo malo udaljena od gradskih hotela pa do nje lako i brzo možete stići pešaka. Na ovoj plaži možete pronaći brojne prodavce brze hrane i suvenira.

7. Cabarete

7. Cabarete

Ovo je ležerni surferski gradić koji se nalazi na severu zemlje. Na “must-see” listi mnogih turista se nalazi iz jednog dobrog razloga – plaža ima najbolje uslove na celim Karibimaza jedrenje na dasci ili na vetru. U Cabaretu se nalaze brojni hoteli sa daleko povoljnijim uslovima smeštaja u odnosu na brojne rizorte koji karakterišu druga odmarališta na Dominikani.

8. Boca Chica

8. Boca-Chica

Ako se nalazite u glavnom gradu Dominikane, Santo Domingu, preporučujemo vam plažu Boca Chica koja se nalazi na samo 20 minuta od grada. Ova plaža je popularna i među meštanima, a na njoj se možete okrepiti u jednom od mnogih jeftinih restorana ili barova.

9. Juan Dolio

9.juan-dolio

Druga plaža po značaju koja se nalazi zapadno od Santo Dominga, Juan Dolio, je daleko sofisticiranija od Boca Chice. Udaljena oko 30 milja od prestonice, idealna je za dnevni izlet iako poseduje i prvoklasne rezorte za ostanak tokom noći.

10. Eagle Bay

10.Eagle-Bay

Oni sa avanturističkim duhom će se verovatno uputiti u suprotnom pravcu u odnosu na ostale turiste – u Pedernales u zapadnom delu zemlje. Ovde turizam skoro i da ne postoji. Plaže su ostale netaknute i skrovite. Eagle Bay plaža se ističe belim peskom, prozirnom vodom i dužinom od 5 milja. Na plaži nema nikakvih objekata zbog čega je neophodno spakovati sve što vam može zatrebati u toku dana.

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0