”Zrak” 21 novi pripravnik dobio priliku za prvo radno iskustvo ”Zrak” 21 novi pripravnik dobio priliku za prvo radno iskustvo
Predstavnici firme namjenske industrije ”'Zrak” danas su potpisali ugovore s još 21 pripravnikom koji će u ovoj firmi sticati prvo radno iskustvo. Ugovori su... ”Zrak” 21 novi pripravnik dobio priliku za prvo radno iskustvo

Predstavnici firme namjenske industrije ”'Zrak” danas su potpisali ugovore s još 21 pripravnikom koji će u ovoj firmi sticati prvo radno iskustvo. Ugovori su potpisani u okviru programa koji finansira Općina Novi Grad Sarajevo.

Radi se o nastavku realizacije programa prekvalifikacije radnika za deficitarna zanimanja s Biroa za zapošljavanje, koji je dio programa podsticaja razvoju privrede i zapošljavanja.

Tehnički direktor u firmi ”Zrak” Esad Fejzić izrazio je zadovoljstvo zapošljavanjem još 21 mladog čovjeka u firmi kojoj je potrebna mlada radna snaga. Kazao je da ”Zrak” sada ima 54 nova uposlenika.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić istakao je da je namjenska industrija jedan od temelja stabilnosti i sigurnosti svake države na svijetu, te da je za BiH vrlo važno da ima namjensku industriju, jer tu postoji velika tradicija, iskustvo i znanje.

– U jednom momentu smo imali opasnost da firma ”Zrak” prestane s radom zbog nedostatka kadrova. Zbog toga je Općina prije tri godine započela ovaj program – naglasio je Efendić.

Za program zapošljavanja pripravnika Općina Novi Grad Sarajevo do sada je izdvojila 214.800 KM, saopćeno je iz te općine.

Izvor: FENA

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0