Život na selu: Zdravlje sa Visočice i iz Neretve Život na selu: Zdravlje sa Visočice i iz Neretve
Ribar Enes Lešo iz Donje Ljubuče, sela na desnoj obali Neretve, odmara na rijeci. A da nije uzaludno držao udicu potvrđuje puna tepsija pastrmke... Život na selu: Zdravlje sa Visočice i iz Neretve

Ribar Enes Lešo iz Donje Ljubuče, sela na desnoj obali Neretve, odmara na rijeci. A da nije uzaludno držao udicu potvrđuje puna tepsija pastrmke i bogata trpeza. Porodica Lešo je jedina koja zimu provodi u selu.

U selu Luka podno Visočice starica iz porodice Biber bere kantarion. Nasmijana i vragolasta, uprkos vremešnosti, vrijedno radi.

Sela Gornja i Donja Ljubuča, kao i Luka pripadaju Bjelimićima i popunjavaju prostor između planine Visočice i rijeke Neretve. Iz Konjica do Bjelimića je asfaltni put koji vodi preko Boračkog jezera i Glavatičeva, a asfaltiran je i put Odžaci – Luka. Ovim pravcem se može brže stići do Sarajeva, ali je makadmski put od Luke do Sinanovića.

Planinari, rafteri, turisti, ljubitelji prirode pohode Boračko jezero, Glavatičevo, Neretvu, a vrhovi Visočice do kojih se dolazi sa konjičke strane su za planinare posebno uživanje.

Visočica, Rakitnica, Neretva su još uvijek dragulji prirode.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0