Živahni penzioner: Ima 100 godina, ide redovno u teretanu i ne misli stati! Živahni penzioner: Ima 100 godina, ide redovno u teretanu i ne misli stati!
Tom Marsden ne spada u red penzionera koji će 100. rođendan obilježiti zasluženom šoljicom čaja i kriškom torte. On odbija uzeti život jednostavno i... Živahni penzioner: Ima 100 godina, ide redovno u teretanu i ne misli stati!

Tom Marsden ne spada u red penzionera koji će 100. rođendan obilježiti zasluženom šoljicom čaja i kriškom torte. On odbija uzeti život jednostavno i uprkos poodmakloj dobi, tri puta sedmično odlazi u teretanu na vježbanje, piše Daily Mail.

Živahni Tom dva puta je bio podvrgnut zamjeni koljena, no ovaj fitnes fanatik i otac djeteta ne pokazuje znakove popuštanja, uprkos pustolovnom životu ronioca, akrobatske vožnje, autotrka, poljoprivrednom radu i aeroinžinjerstvu.

Kada se krenuo baviti ronjenjem bile su mu 72, a svoj zadnji zaron imao je u 90. godini. Prije toga je zahvaljujući ovom hobiju obišao cijeli svijet.

Tom je najstariji član terenane Everybodyz gdje redovno diže tegove, vježba na spravi za veslanje i traci za trčanje. Osoblje teretane priredilo mu je posebnu rođendansku zabavu povodom 100. rođendana, a Tom je tada izjavio da nema namjeru da sjedi kod kuće u papučama.

“Nastaviću sve dokle budem mogao. Vježbanje je velika zabava, a u teretani sam stekao veliki broj prijatelja”, rekao je Tom.

Njegov fitnes instruktor Jake Rousseau rekao je da je aktivan stil života izgleda tajna dugovječnosti u Rhyleu, gradu u Velsu, jer su mnogi članovi teretane u svojim osamdesetim i devedesetim.

“Tom je pravo nadahnuće. On je član naše teretane od 1996. i dolazi ovdje tri puta sedmično. Obično provede 20 minuta na veslanju, 20 minuta na traci za trčanje, a također diže i tegove. Iako je napunio 100 godina, pun je energije”, rekao je Jake

Izvor: Oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0