Žene: Namirnice koje se ne preporučuju tokom “onih dana” Žene: Namirnice koje se ne preporučuju tokom “onih dana”
Bolni grčevi, nadutost i loše raspoloženje mogu da učine vašu menstruaciju nepodnošljivom, ali ne zaboravite da hrana takođe igra veliku ulogu. Kako biste izbjegli... Žene: Namirnice koje se ne preporučuju tokom “onih dana”

Bolni grčevi, nadutost i loše raspoloženje mogu da učine vašu menstruaciju nepodnošljivom, ali ne zaboravite da hrana takođe igra veliku ulogu. Kako biste izbjegli da se osjećate očajno tokom menstruacije, trudite se da izbjegavate sljedeće namirnice.

Masno meso

Masti koje se nalaze u mesu su uglavnom zasićene i mogu dovesti do bola i zapaljenja. Kada vas uhvate grčevi, zasićene masnoće zapravo samo pojačavaju vaš bol. Ukoliko baš ne možete bez mesa, bolje je da jedete ribu.

Sladoled

Iako vam se čini da tokom onih dana jedino sladoled može da vas utješi, ovo je ipak loš izbor. Mliječni proizvodi su puni masti i imaju isti efekat kao i masno meso. Ovo se takođe odnosi i na sireve. Ukoliko ne možete da odolite, uzmite sladoled bez mlijeka i bez dodatka šećera.

Obrađena hrana

Grickalice poput čipsa i pereca sadrže visok nivo natrijuma što dovodi do nadutosti i nelagode. Bolje je da pojedete nekoliko oraha ili badema koji nisu presoljeni i obrađeni.

Kofein

Svi volimo jutarnju kafu koja nas pokreće, ali probajte da je izbacite tokom menstrualnih dana. Kofein može da izazove neredovne menstruacije i pojačava vaše grčeve. Takođe, kofein može da pogorša vaše rasploženje i utiče na spavanje. Čaj je dobra alternativa, iako i on sadrži kofein.

Slatkiši

Hrana puna šećera poput bombona, keksa i torti treba da se nađe što dalje od vas tokom ciklusa. Šećer poboljašava vaše raspoloženje samo na kratko, a onda vas “spusti”. Ne samo to, šećer takođe pogoršava grčeve, tako da ukoliko vam se prijede nešto slatko, bolje pojedite neko voće.

Alkohol

Alkohol pojačava sve simptome PMS-a, kao i grčeve i ukoliko želite da vam sedmica prođe što bezbolnije, izbjegavajte piće. Alkohol pojačava odlive, što izaziva još veću nelagodnost. Efekti alkohola su vidlijivi poslije samo jedne čaše, zato je bolje da popijete čaj.

Izvor: 24sata.rs

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0