Zašto je važno vježbati baš u tridesetim? Zašto je važno vježbati baš u tridesetim?
Fizička aktivnost u tridesetim godinama života je izuzetno važna, jer smanjuje rizik od karcinoma dojke. Nakon 30. godine života žene bi trebalo da vježbaju... Zašto je važno vježbati baš u tridesetim?

Fizička aktivnost u tridesetim godinama života je izuzetno važna, jer smanjuje rizik od karcinoma dojke.

Nakon 30. godine života žene bi trebalo da vježbaju najmanje sat vremena nedjeljno, jer je naučno dokazano da čak i ta minimalna fizička aktivnost smanjuje rizik za oboljevanje od raka dojke.

Američki naučnici sproveli su istraživanje u kojem je ispitano skoro četiri hiljade i trista žena. Ispitanice je trebalo da se prisjete svojih fizičkih aktivnosti tokom četiri ključne životne faze: od 10. do 15. godine, od 15. do 30. godine te od 50. godine i starije.

Uočeno je da fizička aktivnost nije uticala na rizik od razvoja raka dojke između 10. i 30. godine života. Međutim, dokazano je da nakon 30. godine života fizička aktivnost značajno smanjuje šanse za oboljevanje od ove bolesti.

Kada bi žene nakon tridesete godine života vježbale barem sat vremena nedjeljno, ističu stručnjaci, mogle bi da smanje rizik za oboljevanje od raka dojke.

Izvor: tportal.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *